Ce foc te mistuie?

Postat de Florin Ianovici 30 Iulie 2012 pe pagina personala de Facebook

Doi ucenici suparati, Iacov si Ioan, l-au intrebat pe Isus daca vrea ca ei sa porunceasca sa se coboare foc din cer peste un sat samaritean ce a refuzat sa il gazduiasca.

Motivul refuzului samaritenilor erau cu privire la o disputa nationala: unde este adevaratul loc de inchinare? 

Nu, a raspuns Isus! Voi nu stiti de ce duh sunteti insufletiti! Focul de care e nevoie nu e acela care sa distruga vieti caci Isus este Dumnezeul care nu vrea ca oamenii sa se piarda ci sa fie mantuiti. 

E nevoie de focul care sa mistuie jertfa, de focul care sa aprinda pasiunea pentru semenii pierduti, de focul inimii aprinse de Scriptura, de focul curat al unor prietenii in Domnul. E nevoie de focul dragostei intre soti, intre copii si parinti, intre frati si surori. E nevoie de focul mocnit al rabdarii si daruirii de sine.

Cand vorbiti de Ilie, nu cautati doar focul ce a mistuit pe cei ce au venit impotriva sa, ci, mai ales, focul care a mistuit jertfa.

Va rog: cand vorbiti despre tara noastra, despre biserica voastra, despre parintii vostrii, despre prietenii vostrii, cautati focul ce mistuie jertfa si nu pe acela care preface totul in scrum.

Cand auzi sau citesti sau ti se intampla ceva care te deranjeaza, te napustesti asupra celor ce te deranjeaza sau simti nevoia sa te retragi la rugaciune, la un timp de reflectie, de analiza, de evaluare in lumina Scripturii? 

Sunt zile in care oamenii sunt aprinsi! Ce foc te mistuie?

https://www.facebook.com/florinianovici

By cornelilioi Posted in Diverse

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s