Pastorul Florin Ianovici – 25 Noiembrie 2012, Logos Gleisdorf

Programul de dimineata…..Predica incepe la minutul 52:35

Programul de seara………….Predica incepe la minutul 1:24:45

6 comments on “Pastorul Florin Ianovici – 25 Noiembrie 2012, Logos Gleisdorf

  • Frate Mihail, am dovezi nu numai idei: la asemenea deplasari fratele Florin NU IA PENTRU EL NICI MACAR UN DOLAR. Nu stiu daca cunosti, dar urmareste link-ul de mai jos: https://www.facebook.com/breadandlifeministry
   unde vei vedea ca eu personal suport ceea ce face fratele Florin in Romania, cunosc lucrarea in care dansul este implicat, cunosc familia dansului si biserica unde slujeste. Daca te referi la banii care ii primeste pentru Fundatia Viata si Lumina unde sunt peste 30 de angajati, unde se afla in ingrijire sute de copii orfani, atunci da, primeste bani dar numai cati sunt adunati din darnicia celor care ii dau cu inima larga. Prin aceasta Fundatie 30 de familii isi castiga piinea cea de toate zilele, uneori, din lipsa fondurilor fiind platiti cu intarziere iar copiilor le sunt oferite conditii decente de trai, posibilitatea de-a merge la scoala si posibilitatea de-al cunoste pe Isus, si toate acestea prin slujirea acestui frate (cred ca ai spun DOMN din graba)care daca aduna orele petrecute in avion sunt mai multe ca orele multor dintre noi petrecute in casa cu familia. Sa multumim lui Dumnezeu ca mai sunt printre noi oameni cu inima deschisa pentru sacrificiu personal in folosul ajutorarii aproapelui sau.

   Dumnezeu sa-l binecuvinteze pe fratele Florin, lucrarea care o face, slujirea la care a fost chemat, in acelasi timp sa te binecuvinteze si pe tine si pe oricine Il iubeste sincer.

 1. Va inteleg, dar nu va inteleg. Amin, Dumnezeu Sa il binecuvanteze pe Florin I. Eu nu cred in pastorasi zburatori, stiu ca pastorilor li s-au dat la imparteala niste turme pe care trebuie sa le pastoreasca pentru Domnul. Pastori nu sunt totuna cu evanghelisti si invatatori si cu apostolii. Fiecare in trup are cate o slujba din partea Domnului, insa la noi in vremurile noastre multi fac mai multe slujbe si pe nici una bine. Pentru ajutorari Duhul Sfant a randuit pe diaconii tocmai ca cei care propovaduiesc Cuvantul sa nu se opreasca din propovaduit si sa se ocupe cu ajutorari. E adevarat ca la noi multi devin vedete sau isi intretin vedetismul si prin astfel de lucrari de ajutorare, acolo isi intaresc numele si la microfoane isi intaresc faima si pozitia. Nu ma refer in special la F.I., zic in general Stiti pe ce distanta s-au departat de Biserica presbiteri de la Efes?. Doar pana la Milet, doar ca sa se intalneasca cu Pavel. Dumnezeu are nevoie de pastori Lui in turme si nu in avioane, sa fie epistole vii cu viata de slujire, usile caselor lor trebuie sa fie deschise intotdeauna, primitori de oaspeti nu inseamna un bun vizitator, inseamna un om cu usa casei deschisa inspre turma, inspre cei din adunare, 24 din 24, si deaceea este nevoie de ceata de prezbiteri ca sa fie recunoscuta ca in vremea primara ca a fost pusa de Duhul Sfant sa pastoreasca, si nu ca si astazi un sef cu serviciu de pastor si restul prezbiteri sub atenta lui supraveghere. Cata vreme va mai exista haosul acesta in bisericile noastre sa nu ne asteptam nici la schimbari si nici la interventia lui Dumnezeu directa. Este dovedit faptul ca atunci cind vrea Dumnezeu da mari izbaviri chiar si printr-un lepros ( Naaman), dar se pare ca astazi noi suntem cu mult sub caracterul destul de idolatru a lui Naaman. Nu mai este nici o izbavire printre noi, vara a trecut, secerisul a trecut si noi tot nu ne coacem. Va inteleg sinceritatea dar nu va inteleg. Poate ca nici nu conteaza pt dv ce inteleg eu sau nu, dar in trecerea timpului tot ce nu a sadit Dumnezeu va fi smuls si taiat din radacina.

  • Ca principiu spui bine, insa fiecare caz trebuie analizat aparte pentru ca este diferenta uriasa de la caz la caz.

   Ai intrebat de fratele Florin in mod specific si eu ti-am raspuns la fel de specific. Acum vazand cum pui problema am sa continui tot specific.

   Slujba de pastor are mai multe laturi, insusi Pavel a fost pastor si totusi nu a pastorit in mod individual nici o biserica. Fratele Ianovici are functia de pastor la Biserica Betel din Bucuresti dar nu este singurul. Biserica Betel poate este singura biserica romaneasca care este condusa de o echipa si nu de un om. Pastorul Ivan Stefan conduce biserica in mod continu, dansul de altfel este si singurul pastor platit al bisericii (si nu fratele Ianovici), a fost pastorul Marcut cu aceleasi drepturi si responsabilitati deci cand pastorul Ianovici lipseste biserica se afla pe miini bune si nu este lasata de izbeliste. Ceea ce face apoi fratele Ianovici in dreptul orfelinatului nu poate fi facut de diaconi pentru ca Fundatia Viata si Lumina nu este parte din Biserica Betel, este o lucrare separata….

   Apreciez intrebarile cand sunt puse nu sub forma de ispitire si incerc sa raspund cat mai bine stiu.

 2. Pavel nu a fost pastor, pentru ca nu indeplinea conditiile de prezbiter: barbat al unei singure femei si sa aibe copiii, insa Pavel a fost apostol. Apostolul ca si slujba este mai mare decat cea de pastor. Pavel se ocupa de extinderea Biserici, pe cand prezbiteri se ocupau de intretinerea duhovniceasca a Biserici pe plan local. Ca de pilda in Filipeni cand scrie Pavel chiar in primul verset, a directionat scrisoarea catre cei de acolo: catre sfinti in Hristos Isus care sunt in Filipi ( asta era Biserica, era produsul la care lucrau diaconii si presbiteri), impreuna cu episcopii si diaconii( astia erau slujbasi duhovnicesti si slujbasi pentru lucrurile administrative). Dar stiti ce este frumos aici?. Erau acolo, erau in Filipi, atat sfinti adica biserica , cat si episcopii, cat si diaconii. Pe evanghelisti ii gaseai pe teren tot dusi, pe invatatori la fel, dar episcopii si diaconii erau acolo, De aia aia puteau fi numiti de unul ca si Pavel sfinti, pentru ca pastori vegheau in continuare. Nu ma intelegeti gresit, stiu ca in felul cum mergem nu este chip de schimbare, pentru ca nu sunt daruri duhovnicesti care sa descopere taine si care sa dea pe fata taine, neoranduiala in slujire costa scump Imparatia cerurilor. Pavel desi avea chemarea sa mearga la Neamuri la cunostinta lui inca de la inceput, totusi doar dupa ce Duhul Sfant I-a zis in mod personal lui si lui Barnaba, atunci a inceput ca sa mearga ( Fapte 13). Sa nu credeti ca vreau eu sa schimb ceva in mijlocul nostru, pentru ca lucrarea nu este a mea, este a lui Hristos, dar ceva imi spune intr-una ca daca nu umblam dupa randuiala lasata de apostolii intocmai nu vom avea nici o cununa. E prea corupt sistemul in sine, nu stiu ce predica F.I, am ascultat doar programul de dimineata, si imi dau seama ca este bai, dar nu ii bai, mergem in continuare dramatizand.

  • Din cauza banilor falsi nu putem renunta la banii veritabili. Din cauza proorocilor mincinosi nu putem da toate proorociile la o parte ci trebuiesc cercetate: (1Tesaloniceni 5:20,21) “Nu dispretuiti proorociile. Ci cercetati toate lucrurile, şi pastrati ce este bun.”

   Daca proorociile avem libertatea sa le cercetam si sa facem alegeri in mod personal, spun din toata inima, si asupra slujirii fiecarui om avem posibilitatea, dar numai in dreptul nostru, sa ne facem opinii si sa luam ce este bun.

   In privinta titlurilor, am iesit din lege si religie. Daca si in timpul legii Dumnezeu s-a folosit de o femeie ca judecator (Pe vremea aceea judecator in Israel era Debora, prorocita, nevasta lui Lapidot….Judecatori 4:4), daca s-a folosit de o magarita ca profet (Numeri 22:27-30) SUNT SIGUR ca se poate folosi si de un pastor ca evanghelist, se poate folosi si de un pastor ca misionar.

   In privinta lui Pavel, cand am spus ca a fost pastor m-am referit la ceea ce facea ca slujire si nu la titlu propriuzis. Daca e sa fim “ad litteram”, Pavel nu a fost apostol (vezi Fapte cap. 1 vers 21-22 care descrie calicarea pentru a fi apostol si vezi vers. 26)……Concluzia finala: ce face un om ca slujire este mult mai important ca titlu pe care il poarta. Sa slujim si Dumnezeu va rasplati slujirea…..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s