SA VINDECI INIMI RANITE…

din volumul “Slujitorul adevarat, Slujitorul care schimba lumea”

File:Jan Wijnants - Parable of the Good Samaritan.jpg

 The Parable of the Good Samaritan by Jan Wijnants (1670) 

     Slujitorul Domnului are puterea sa inalte sau sa darame, sa aduca speranta sau sa descurajeze, sa binecuvinteze sau sa huleasca, sa tamaduiasca sau sa mihneasca. Porunca Scripturii insa este sa vindece pe cei cu inima zdrobita (Isaia 61:1).

     Cum sunt miinile tale? Inchid ranile sau le provoaca?

     Cum sunt cuvintele tale? Ridica sau deprimeaza?

     Slujitorul adevarat trebuie sa ajunga si sa atinga inimile zdrobite, pe cei raniti si sa le aduca vindecare si mangaiere si incurajare.

     Luca 10:33-34: “Dar un Samaritean, care era in calatorie, a venit in locul unde era el, si cand l-a vazut, I s-a facut mila de el.

S-a apropiat de i-a legat ranile, si a turnat peste ele undelemn si vin; apoi l-a pus pe dobitocul lui, l-a dus la un han, si a ingrijit de el.”

     Aceasta povestire extraordinara este data exemplu tuturor slujitorilor adevarati. Preotul si Levitul au trecut pe langa omul ranit, in pragul mortii. De ce? Poate erau prea ocupati cu lucruri minore, fara importanta. Poate nu doreau sa fie implicati.

     Cert este ca peste tot in jurul nostru sunt oameni raniti, loviti. Biserica care reuseste sa se apropie de acesti oameni va fii intotdeauna o biserica care creste.

     Isus descrie ca Samariteanul “…a venit in locul unde era el…”, cel lovit, victima.Nu poti sa ajuti, sa faci diferenta in jurul tau, de la distanta.

     Noi, ca slujitori ai lui Dumnezeu, trebuie sa fim in locul unde oamenii traiesc; sa fim aproape de ei, sa-i atingem cand sunt loviti si sa le alinam ranile.

va urma….SA MOTIVEZI LAUDA SI INCHINAREA

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s