“Participate in the Life of the Church” — or worship elsewhere….

In a trend that may signal rough times for wallflower Christians, bellwether mega-church Faith Community of Winston-Salem has asked “non-participating members” to stop attending.

“No more Mr. Nice Church,” says the executive pastor, newly hired from Cingular Wireless. “Bigger is not always better. Providing free services indefinitely to complacent Christians is not our mission.”

“Freeloading” Christians were straining the church’s nursery and facility resources and harming the church’s ability to reach the lost, says the pastor.

“When your bottom line is saving souls, you get impatient with people who interfere with that goal,” he says.

Read full article: http://www.larknews.com/archives/574

By cornelilioi Posted in Diverse

4 comments on ““Participate in the Life of the Church” — or worship elsewhere….

  1. Astfel, in dragostea noastra fierbinte pentru voi, eram gata sa va dam nu numai Evanghelia lui Dumnezeu, dar chiar si viata noastra, atat de scumpi ne ajunseserati. (1Tes.2:8), pe aici nu cred ca au ajuns acei pastori, pe la acest verset. In orice caz, doar teologia pastorala nu ajuta la nimic, pentru ca lucrarea de desavarsire a membrilor biserici nu a fost incredintata pastorilor, ci unui grup de lucratori ( Efeseni 4:11-16). Acesti pastori din cazul de fata nu mai pot gestiona situatia in sine, si in loc sa adune, au inceput ca sa risipeasca. Normal ca atunci cind ai si ce risipi, risipesti. Dumnezeu o sa se indure cred si de aceste oite alungate, o sa le caute El, cand Isi va ridica El lucratori pentru seceris.

    • Ciprian, ca principiu este bine ce spui….ca practica, are dreptate si pastorul. Dansul nu poate fi acuzat ca risipeste. S-a referit la oameni care de ani de zile vin la biserica, folosesc toate facilitatile, beneficiaza de serviciile acordate si in schimb nu contribuie cu nimic….nici financiar, nici prin voluntariat. Cu alte cuvinte, ei s-au autoexclus singuri din biserica…..a fi in biserica inseamna sa fii activ, sa participi in toate calitatile care le ai, nu numai sa fii la numar si sa ocupi un loc pe banca (as fi putut sa spun …sa ocupi locul altuia).

      • Sa zicem ca pastorul a sesizat acest lucru, de multi anii, cu privire la anumite oite. Ce faci in cazul de fata? De unde incepi ca sa rezolvi problema? O invatatura sanatoasa intotdeauna va motiva pe om la activitate. Sunt oameni care nu dau pentru ca nu au, dar sunt oameni care nu dau fiindca nu doresc ei, sau sunt oameni care nu dau fiindca nu sunt destul de motivati ca sa dea. Daca te-ai pune in pielea celui care nu este motivat ca sa dea, atunci sigur i-ai gasi si lui o motivatie biblica. Daca te-ai pune in pielea celor care nu doresc ca sa dea, si ai privi povestea cu ochii lor, probabil ca va trebui sa intelegi ca ai in fata ta niste copilasi in ai credintei. Iar daca te-ai pune in situatia celui care nu are si de aia nu da, atunci te-ai duce si i-ai duce ca sa aibe.

        • Cunoscand mentalitatea de aici, inclin sa dau dreptate pastorului, mai ales ca toti stim ca in adunari (nu in Biserica) sunt si caprite nu numai oite (sa folosesc diminutivele tale)…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s