RASPLATIRILE SLUJITORULUI…

din volumul “Slujitorul adevarat, Slujitorul care schimba lumea”

     Nici o pozitie sociala si nici o profesie nu-ti poate oferi o rasplatire de aceasi valoare ca si rasplatirile oferite slujitorilor adevarati a lui Dumnezeu. Ce poate fi mai maret decat sa vezi un betiv, care asculta mesajul tau, cade in genunchi si se roaga cu ochii plini de lacrimi, se ridica bucuros si pleaca acasa cantand de bucurie ca l-a intilnit pe Hristos?

     Ce poate fi mai maret decat sa vezi ca o familie aproape distrusa, cu copii devastati de durere, care alearga cu repeziciune spre divort este recuperata? Ce poate fi mai maret decat sa vezi cupluri venite la adunare certati si dupa predica auzita pleaca mina in mina de la altarul rugaciunii?

     Ce poate fi mai maret decat sa vezi baieti neinfrinati si fete cu toane, iubitori de droguri si alte patimi care Il primesc pe Hristos ca Salvator, care marturisesc pacatele si sunt eliberati?

     Ce poate fi mai maret decat sa vezi oameni opresati si depresati care gasesc bucuria in Hristos, li se lumineaza fetele si primesc Puterea Cuvantului in inimi?

     Ce poate fi mai maret decat sa vezi o inima indoliata, afectata de tragedie, care dupa predica sau incurajarea ta vine, iti ia mina si rosteste: “Mesajul tau m-a mangiiat si mi-a redat speranta. Nu stiu ce m-as fi facut fara acest cuvant astazi…”

     Ce poate fi mai maret decat sa vezi oameni incapabili si iresponsabili care sunt atinsi de Duhul Sfant, se integreaza din nou in societate si devin cetateni-model in comunitate?

     Ce poate fi mai de pret decat sa vezi o mama cu inima franta de durere ce se roaga pentru sotul ei, baiatul ei sau fata ei ani de zile si deodata inima ei varsa lacrimi de bucurie si fata ei straluceste din nou vazand pe cei dragi primindu-L pe Hristos in vietile lor?

     Ce poate fi mai presus decat sa te simti un instrument pe care Dumnezeu Il foloseste sa trezeasca un oras sau o natiune la adevar?

     Ce poate fi mai presus decat sa folosesti Cuvantul Lui Dumnezeu spre a aduce lumina si adevar in locurile cele mai intunecoase?

     Ce poate fi mai maret decat sa darami intariturile Satanei cu puterea Duhului Sfant?

     Ce poate fi mai pretuit decat sa ai un impact pozitiv asupra societatii impartind prin Cuvant dragoste cum a facut Isus?

     Da, chiar daca ai suferit, ai trecut prin greutati, adversitati, sacrificii sau persecutii, rasplatirile sunt mult peste ele. De ce?

     Pentru ca ai fost chemat de Dumnezeu! Tu esti slujitorul Lui, tu esti acela care face diferenta in jurul lui. Indiferent daca trebuie sa trezesti o biserica care doarme sau o natiune care doarme, indiferent daca trebuie sa ajuti un singur suflet in pragul mortii, tu esti chemat pentru a face diferenta.

     Poate citind aceasta carte ai realizat ca si pe tine diavolul a incercat sa te faca sa abandonezi slujirea. Vreau sa-ti spun ca tu nu poti abandona.

     Tu nu poti sa renunti!

     Eleazar a strans atat de tare manerul sabiei in mana incat la sfarsitul bataliei sabia era lipita de mana lui. Carnea miini lui era intiparita pe manerul sabiei iar sabia facea parte comuna cu mana lui Eleazar. A strans atat de tare sabia pana cand si sabia l-a strans pe el inapoi.

     Aceasta este calea slujirii adevarate! Multi parasesc lucrarea slujirii in fiecare an. Poti sa ma asculti ce iti voi spune prietenos si cu multa compasiune? Eu nu cred ca oamenii chemati in slujire de Dumnezeu pur si simplu pot parasi slujirea. Este un timp cand tu imbratisezi chemarea   dar vine si timpul cand chemarea te imbratiseaza pe tine. Nu poti sa te mai desparti de ea.

     Intr-o anumita situatie Isus ii intreaba pe ucenici o intrebare foarte arzatoare, dupa ce multi din ucenicii Sai L-au parasit: “Voi nu vreti sa va duceti?” Ei au replicat simplu: “Doamne, la cine sa ne ducem? Tu ai cuvintele vietii vesnice.” (Ioan 6:67-68).

     Lasa-ma sa-ti spun doua povestiri, fiecare despre chemarea Lui Dumnezeu, fiecare despre puterea deciziilor luate. Prima este despre un renumit si de succes slujitor al lui Dumnezeu. Inainte de chemarea in slujire a fost casatorit cu o femeie provenita dintr-o familie bogata. Dupa chemarea sa in slujire si acceptarea lucrarii de slujire, sotia lui a divortat pe motiv ca nu poate fii casatorita cu un lucrator crestin. Superiorul sau direct i-a zis ca nu poate fii in slujba lui Dumnezeu si sa fie divortat, asa ca si-a redirectionat viata devenind un om de afaceri de mare succes.

     Cu cateva luni inainte sa moara, acest om a impartasit cu mine regretele adanci care le purta in inima. El a simtit chemarea reala spre slujire a lui Dumnezeu dar, in lacrimi povestea, s-a simtit urmarit toata viata de decizia care a facut-o renuntand la a fi slujitorul lui Dumnezeu.

     A doua este povestea Marthei Jane Woodard, mama sotiei doctorului T.L.Lowery. La varsta de 90 de ani s-a pensionat ca slujitoare a Domnului. Inainte de moartea ei la 91 de ani, regreta decizia facuta cu un an in urma cand s-a oprit din lucrare. Fata ei, Mildred a intrebat-o: “Unde ai fi lucrat din moment ce te-ai pensionat de la biserica?” la care, aceasta femeie pretioasa, inca cu dorinta de slujire pe fata a replicat: “La colturile strazii. Strazile au colturi peste tot in Columbus, Georgia.”

     Doua chemari identice pentru slujire. Doua directii opuse ca practica. In pragul mortii, amandoi inca simteau ecoul chemarii la slujire. Pentru unul, raspunsul era o mare tristete, sentimentul esecului. Pentru celalalt, determinarea inca vie spunea: “Da, Doamne, eu sunt slujitorul Tau.”

     Intrebarea mea pentru tine este: “daca te retragi din slujire, unde vei merge?”

     Chemarea la slujire s-a intiparit in tine si nu poti s-o lasi.

     Daca eu as renunta sa mai predict, unde m-as duce si ce as face?

     Sa conduc o masina de taxi?

     Sa vand masini sau proprietati?

     Sa joc golf in fiecare zi?

     Sa merg la pescuit sau vanatoare?

     Sa-i fac viata mizerabila sotiei si sa ajung la divort?

     Nu pot sa renunt! Apartin chemarii la slujire si nu pot sa renunt.

     Cand fiecare suflet va fi salvat, cand fiecare credincios va fi vindecat, cand fiecare descurajat va fi intarit, cand fiecare inima franta va fi mingiiata, atunci poate ma voi opri; dar acum nu pot.

     Eu sunt slujitorul Domnului.

     Deasemenea tu nu poti sa renunti. Din motive de sanatate sau alte motive poate sa-ti redirectionezi misiunea, de la o forma de slujire la alta forma de slujire, dar nu poti sa iesi din slujire. Tu nu poti sa abandonezi lucrarea. De ce?

     Pentru ca esti slujitorul Domnului.

     Pentru ca faci diferenta in jurul tau. 

 va urma….Concluzii

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s