Centrul Social al Bisericii de rromi din Boldești

Trăind într-o comunitate săracă cu de peste 1000 rromi, copiii de țigani sunt cei mai defavorizați boldeșteni. Unii dintre prunci nu mănâncă decât odată pe zi: seara. Alții au tatăl plecat la muncă “afară” sau ostatic la “mititica”. Fără serviciu, mamelor le e tare greu să-i crească singure şi fără venit! Mai ales în afara sezonului de bureți, fructe de pădure ori flori de tei. Iar cu burta goală, și nesupravegheat, cum să fi cuminte, îngrijit, sau să înveți carte?……………………….

După ce a început construirea Centrului Social (săli de clasă, cantină, bucătărie, spălător, bibliotecă, birou, etc), biserica de chirpici de alături a trebuit demolată. Nu rezista plăcii de beton de deasupra. Așa că a fost construită o nouă hală, de peste 100 mp, care trebuie compartimentată în trei, pentru săli de clasă. Deasupra, la etaj, peste hală și cantina centrului urmează să fie construită noua sală a bisericii, de 16/14  m. Urmează, căci în prezent nu s-au ridicat decât pereții din cărămidă. Bani pentru cofrat, beton pentru stâlpi, centură și evident materiale pentru acoperiș nu sunt. Dar așteptăm ca Dumnezeu să intervină!…………….

READ FULL ARTICLE:                                                                                          http://nicolaegeanta.blogspot.ro/2014/08/centrul-social-al-bisericii-de-rromi.html

 

By cornelilioi Posted in Diverse

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s