In amintirea Pastorului David Miclea…

Ne rugam ca Dumnezeu sa mangaie, asa cum numai El stie sa o faca, familia pastorului David Miclea din Sacramento CA, care a trecut fulgerator la cele vesnice ieri, 3 Decembrie 2014.

A iubit oamenii si a iubit sa scrie (aproape zilnic, inclusiv ieri, pe cele 6 bloguri personale). Va ramane o memorie vie pentru toti care l-au cunoscut.

Parca presimtind clipele finale pe acest pamant, David scria cu mai putin de 6 saptamani in urma, mai precis pe 19 Octombrie 2014 pe unul din blogurile sale:

AM FOST CINEVA CARE S-A DUS, ŞI ACUMA TRĂIESC CĂ SUNT CINEVA CARE SĂ RĂMÎNĂ …
*Am murit şi moartea mea a fost o favoare pentru mine.
*Am murit îngropînd un trecut păcătos, plin de groază.
*Am murit pentru că eram osindit de dreptatea divină la moarte.
*Am murit că păcatul meu mi-a devenit insuportabil.
*Am murit răstignit, printr-o moarte încetinită ca să simpt durerea pricinuită de păcatul meu.
*Am murit că simţeam nu se mai poate aşa; nici tu pace, nici tu veselie, nici tu prietenie ci numai răni şi vînătăi după fiecare trecătoare petrecere.
*Am murit că eram prea plin de „eul” din mine aşa de plin de nu mai era loc de nimeni în viaţa mea.
*Am murit, dar n-am murit singur ci împreună cu Hristos.
*Am murit, am fost îngropat împreună cu Hristos, Hristos trăieşte la slava Tatălui, E Viu, şi tot aşa trăiesc în noua viaţă.
*Am murit ca să trăiesc, dar nu „eu” ci Hristos să trăiească în mine.
*Am murit ca să capăt o viaţă nouă, viaţa celui născut din nou, ca să trăiesc in credinta in Fiul lui Dumnezeu care m-a iubit si S-a dat pe Sine insusi pentru mine .

 ***Azi cînd îmi fac analiza vieţii realizez că am făcut o afacere bună, am dat ceva vechi pe ceva nou, am dat ceva mînjit de păcat pe ceva albit şi spălat prin El, plata mea a fost mică (o viaţă păcătoasă) în comparaţie cu darul nespus de mare al cunoaşterii lui Hristos Isus Domnul meu care a dat totul pentru mine/în locul meu. 

Salvare mea a fost un act al milei şi dăruiri lui Isus Hristos, El care mi-a dat mîntuirea în dar, dar pe care trebuia să-l primesc în urma predări omului vechi, şi îmbrăcări cu un trup nou în Hristos plin de viaţă, ca să pot spune, nu mai trăiesc după îndemnurile firii pămînteşti, ci după îndemnurile Duhului ca să am viaţă. Hristos trăieşte în mine, iar eu crezînd în El nu voi mai muri ci voi avea viaţă împreună cu El, deci nu voi mai muri niciodată.

*Ce simplu e acuma că pe tronul inimi mele să nu mai troneze “eul” meu ci Hristos, şi cu cîtă uşurinţă, cu cîtă libertate pot să spun cuvintele implorînd prezenţa Sa: “Nu voia mea, ci a Ta voie să se facă în toate”

***Şi acuma fiindcă trăiesc in credinta in Fiul lui Dumnezeu care m-a iubit si S-a dat pe Sine insusi pentru mine nu am altceva mai bun de făcut decît să port crucea mea în fiecare zi şi să merg după El: Si oricine nu-si poarta crucea si nu vine dupa Mine, nu poate fi ucenicul Meu. (Luc.14:27).

“AM MURIT” cînd spun aceste cuvinte nu vorbesc ca unul care nu ştie ce vorbeşte, sau ca un ieşit din minţii, ci ca unul care am parcurs acest drum al morţii împreună cu Hristos ca să ajung la viaţă.

http://slujitorul.wordpress.com/2014/10/19/am-murit-ca-sa-traiesc/

6 comments on “In amintirea Pastorului David Miclea…

  1. Reblogged this on agnus dei – english + romanian blog and commented:
    Fratele Miclea a fost un slujitor minunat, de exceptie. Mi-a cerut ajutor odata cu o problema tehnica si in schimb i-am cerut o parere despre o problema ce ma framanta. Nu o sa-i uit sfatul niciodata, un sfat din partea lui Dumnezeu care mi-a prins foarte bine si mi-a rezolvat o problema si din care am invatat pe viitor. Domnul sa binecuvanteze familia si sa-i mangaie in modul in care numai El poate… Si sa ne ajute sa ne intalnim cu toti frati si surorile noastre care ne-au luat-o inainte…. I will miss seeing his face in the likes he so generously gave on our blog and others.

  2. Pingback: Pastorul si blogger-ul David “Dutu” Miclea a plecat la Domnul!!! | Dejul Evanghelic

  3. Pingback: Pastorul si blogger-ul David “Dutu” Miclea a plecat la Domnul!!! – CrestinTotal.ro

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s