Scrisoare deschisa Pastorului Samy Tutac…

Ca urmare articolului aparut pe blogul NewsNetCrestin (linkul este la sfarsitul articolului) in care pastorul Samy Tutac reactioneaza (interpretand gresit) la o scrisoare publicata pe acest blog saptamana trecuta , conform dreptului la replica, public astazi raspunsul doamnei Ana Franciuc, sub forma unei Scrisori Deschise, primita de curand prin e-mail. Se pot invata multe si de la unii “mai mici”…

 sursa fotografiei: newsnetcrestin.blogsport.ro

Domnule Pastor Samy Tutac,

Dumneavoastra ati  rastalmacit scrisoarea mea precedenta……nu este o dovada de intelepciune! Era mai bine daca ati fi intrebat , ati fi cerut lamuriri inainte de a arata public ca nu ati inteles…nimic din ce am scris. Sau poate asta ati vrut, sa vada toti cat de bine “reinterpretati” ce spun alti, insa scrisoarea mea nu cred ca necesita atata atentie incat sa fie “reinterpretata”, o practica binecunoscuta multor din tagma dumitale.

 Imi cer scuze fata de familia Bodnariu pentru confuzia creata INTENTIONAT de catre unii sau altii. Va respect durerea si nu as indrazni sa ma folosesc de durerea voastra in alte scopuri, cum insinueaza pastorul Tutac. Ne cunoastem din Biserica din Bucuresti, imi cunoasteti intr-o oarecare masura familie, iar cu Cristina am fost colega. Vreau sa ma credeti ca intentia mea nu a fost sa ma folosesc de tragedia familie dumneavoastra, nu am avut nici un scop anume, si nici o motivatie in afara de ce am scris direct si clar, departe de mine gandul acesta! Ceea ce am scris a fost ceea ce sincer am simtit. Bucuria care am avut-o cand am vazut unitatea creata intre toti crestinii la mitingurile pentru voi am scos-o in evidenta, asta fiind SINGURA referire catre familia voastra, ca apoi sa arat dezamagirea dezbinarii dintre  credinciosi in cazul pastorului Ianovici. De unde a scos altceva pastorul Tutac, ma lasa fara cuvinte. Daca asa face si cand citeste Biblia: Houston, we have a problem here!

Poate pastoral Tutac s-a simtit marginalizat scriind numai de penticostali, dar subiectul scrisorii precedente a fost despre penticostali si pentru penticostali.

Iar scrisoarea era adresata catre mai marii nostri, mai marilor pastorilor nostri, si chiar pastorilor, celor care ne pastoresc pe noi, cei din comunitatea penticostala.

Domnule pastor Tutac, imi pare rau ca ati inteles gresit. Sau ati vrut sa se inteleaga gresit de catre altii, rastalmacind ceea ce eu am vrut eu sa subliniez. Dar fiindca ati doriti sa fiti inclusi in scrisoarea mea, o fac acum: fiind pastor, versetele din Ieremia 23: 1-4  vi se potrivesc foarte bine si voua, celor care pastoriti turma lui Dumnezeu din alte confesiuni religioase, specific de la baptisti ,cat si personal, dumitale, pastor Tutac.

Iar fraza “ renuntati la gandirea sectanta” (ca si pastor al turmei lui Dumnezeu intr-o confesiune evanghelica) nu va face deloc cinste. Arata mai degraba o gandire de ziarist de duzina, pentru care orice religie in afara religiei ortodoxe inseamna SECTA. Era mai intelept daca nu o foloseati, daca nu aratati celor “din lume” ca si noi, pocaitii, facem diferente confesioanale intre noi……de fapt diferenta o faceti domniile voastre, pastorii, pentru ca intre noi, crestinii de rand, nu exista diferente de confesiuni si este o legatura mult mai buna decat o vedeti domniile voastre si decat aveti voi intre voi, domniile voastre.

Sunteti pastor, ocupati-va de pastorirea turmei lui Dumnezeu  care “v-a cazut la impartire” de insusi Dumnezeu! Sa dam dovada de intelepciune, cum ati spus, este valabil si pentru voi, pastorii, nu numai pentru noi. Sa nu lasam ceea ce a inceput frumos, cu o unitate intre toate confesiunile, sa se termine urat, cu certuri, dezbinari si separatisme la nivel de confesiuni, si alea sa fie provocate de neintelegerea unei scrisori.  Sa aratam ca suntem o familie unita asa cum cantam, impreuna toate confesiunile la mitingurile de sustinere.

 Articolul scris impotriva scrisorii mele insa arata ca nu suntem chiar asa uniti cum vrem sa parem, si din nou ma repet, diferenta o faceti voi, pastorii…..

Sper sa dati dovada de intelepciune si sa ne oprim aici, se poate continua dialogul acesta daca va face placere, dar nu va avea nimeni de castigat. Domnul sa va binecuvinteze si sa va insoteasca in lucrarea de pastor!

Cu respect, Ana Franciuc                                         3/14/2016

http://newsnetcrestin.blogspot.co.at/2016/03/pastor-samy-tutac-rugati-va-pentru.html?m=1

 

ⓒCopyright 2012-2016 by cornelilioi.com Toate drepturile rezervate.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s