SA AI MILA…

din volumul “Slujitorul adevarat, Slujitorul care schimba lumea”

     Matei 9:36: “Cand a vazut gloatele, I s-a facut mila de ele, pentru ca erau necajite si risipite, ca niste oi care n-au pastor.“

     Lucrul care ma deranjeaza cel mai mult la “slujitorii faimosi, cu nume mare”, la care am facut referire in introducerea cartii  este faptul ca toti au personalitati puternice, un foarte ridicat IQ, multi ucenici langa ei care le prepara mesaje pompoase, dar niciodata nu i-am vazut plangand.

     Prea multi predicatori pot cita din memorie capitol dupa capitol din Sfinta Scriptura sau pagini intregi din Enciclopedii sau Comentarii dar nu au lacrimi. Tot ce fac ei este doar “performanta”, “spectacol”.

     Cand te-ai rugat ultima oara o noapte intreaga pentru sufletele oamenilor? Cand ai avut o apasare asa de mare in sufletul tau pentru altii incat sa crezi ca peste tine calca un elefant? Abia sa poti sa respiri din greu, dar sa continui sa te rogi, pentru ca Dumnezeu a binecuvintat pe slujitorii lui adevarati cu mila, cu multa mila pentru oameni raniti si suflete pierdute.

     Ma marturisesc in fata voastra ca nu sunt un mare rugator, sa ma pot ruga dupa cum ar trebui sa ma rog, de aceea va rog sa nu ma judecati gresit cand am sa va spun ca in ultimii doi, trei ani, impreuna cu sotia mea, Kathy, ne-am rugat toata noaptea de mai multe ori. De ce? Pentru ca a trebuit sa mergem la Stanca cand lucrurile au fost peste puterile noastre.

     Stanca este mai inalta, mai mare, mai puternica decat suntem noi, si atunci am inteles ca numai adancindu-ne acolo putem fi slujitorii care ar vrea Dumnezeu sa fim.

     Dumnezeu nu ne-a chemat, ca pastori, sa risipim sau sa ranim turma. Dimpotriva, Dumnezeu ne-a chemat sa adunam si sa hranim turma Sa.

     Dar cati lucratori nu se intereseaza de oi, nu sufera daca sunt afara din stana si nu le pasa daca sunt flamande?

     Dumnezeu nu ne-a chemat sa ignoram masele de oameni, dar sa avem grija de cei bine asezati, bine vazuti. Cu durere se vede astazi ca tot mai multi lucratori cauta sa dezvolte relatii cu oamenii suspusi si bogati decat sa se umileasca slujind pentru cei in nevoi, saraci si dezolati.

va urma…SA FII IERTATOR

2 comments on “SA AI MILA…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s