SA FII IERTATOR…

 din volumul “Slujitorul adevarat, Slujitorul care schimba lumea”

     Dovada cea mai buna ca un slujitor are mila se vede in puterea de IERTARE pe care o are.

     Luca scoate in evidenta cuvintele rostite de Isus pe cruce.

     Luca 23:34: “Isus zicea: “Tata, iarta-i, caci nu stiu ce fac!”.  Ei si-au impartit hainele Lui intre ei, tragand la sorti.“

     Deasemenea, in cartea Faptele Apostolilor sunt inregistrate cuvintele lui Stefan, primul martir.

     Fapte 7:60: “Apoi a ingenuncheat, si a strigat cu glas tare: “Doamne, nu le tinea in seama pacatul acesta!” Si dupa aceste vorbe, a adormit.“

     Improscat cu pietre de o gloata furioasa, Stefan se roaga pentru iertarea lor, exact cum a facut si Salvatorul sau pe cruce.

     Prima tentatie este sa spui ca e prea dur, prea crud, sa fii omorat cu pietre si tu sa te rogi pentru ucigasi. E adevarat, e prea dur, dar ca lucrator a lui Dumnezeu tu trebuie sa arati mila in orice imprejurare. Mila ta nu are de-a face cu felul cum esti tratat din exterior. Mila nu e conditionata de ceva sau cineva. Mila poti sa o ai sau sa nu o ai. Si daca o ai, nu poti sa o oferi,  sa o refuzi, sau sa o oferi dupa preferinte. O spun deschis, vor fii o multime de situatii cand, ca si slujitor, vei fi pur si simplu maltratat. Dar felul cum vei reactiona si vei raspunde va determina succesul tau ca slujitor. Si va trebui sa raspunzi ca si Stefan, cu iertarea lui Hristos, pentru ca aceasta iertare trebuie sa fie incorporata efectiv in tine, sa faca parte din tine.

     Imi amintesc plin de emotie de inmormantarea sorei June Williams, sotia unui foarte bun prieten al meu, pastor in Alabama, deasemenea mama a altui pastor de acelasi succes ca si tatal sau. O familie perfecta, cu totii slujind lui Dumnezeu. In martie 2003, un om ce a fost de curand eliberat din inchisoare, a pradat o casa mortuala, omorand trei persoane prin impuscare, printe care si sora Williams, directoarea acelei case mortuare.

     In timpul serviciului de inmormintare am putut sa ascult un mesaj din partea fiului victimei, pastorul Terry Williams, unul din cele mai miscatoare mesaje auzite vreodata.    In timp ce ascultam, ma minunam de ce auzeam, de parca cuvintele lui Terry veneau de pe alta lume: “…as da orice sa am posibilitatea sa-mi imbratisez din nou mama inca o data, dar nu se mai poate. Ce pot insa, este sa-l iert pe omul care a ucis-o, si sa ma rog pentru el ca sa fie salvat si sa scape de focul iadului.”

     Ma minunam, pentru ca stand acolo trebuia sa ma lupt cu furia mea insumi de cele cele intimplate, iar el, fiul sorei Williams, arata atata pace si iertare de neinteles. Dupa simtamintele mele de moment, imi venea sa merg cat mai rapid si sa-i aplic o pedeapsa aspra criminalului, dar el, Terry Williams, fiul ranit mult mai mult decat mine vorbeste multimii adunate despre iertare, pe deasupra si rugandu-se pentru salvarea ucigasului.

     Cand sotul sorei June, pastorul Edwin Williams, s-a ridicat sa vorbeasca, ma intrebam ce-o sa zice si el acum, dupa ce am primit o lectie de viata din partea fiului lor. Care va fi atitudinea lui? Si a inceput sa spuna asistentei ca atunci cand s-a dus la casa mortuala si si-a vazut sotia moarta, a inceput sa planga. Toata noaptea a plans; toata ziua urmatoare a plans; toata noaptea care a urmat a plans. Dar dupa aceasta, Duhul Sfint l-a atins dandu-i pace. Noaptea inainte de inmormintare chiar a putut sa doarma.

     Pastorul Williams Sr. a zis: “Am predicat la multe funeralii, de multe ori si acum pot sa va adeveresc ca ceea ce v-am spun inainte si v-am incurajat intotdeauna in Hristos, este adevar. Am predicat ca Dumnezeu nu va lasa, nu va uita si va merge cu voi pana la capat; si acum, in situatia in care ma gasesc, Dumnezeu nu m-a lasat, nu m-a uitat si a fost alaturi de mine pana la acum.”

     Va marturisesc caci niciodata nu am trecut printr-o asemenea suferinta ca si familia Williams, dar cred ca nici nu am simtit vreodata pacea lor.

     Cuvintele spuse, atitudinea aratata, dragostea si mila care izvorau din ochii lor, pacea si siguranta de care dadeau dovada, a atins inima mea pentru totdeauna. Da, cu adevarat, chiar si atunci cand inima iti este sfasiata de durere, tu poti ierta si experimenta o victorie deosebita in Hristos. Da, cu adevarat, in ciuda tuturor circumstantelor tu poti avea bucurie in Domnul.

     O alta marturisire zguduitoare am auzit de la Cindi Lamb, co-fondatoare a organizatiei MADD (Mothers Against Drunk Driver, tradus in limba romana Mamele Impotriva Soferilor Bauti…nota traducatorului), dupa ce fiica ei a fost omorata de un sofer baut. Nu mult dupa accident, s-a predat lui Dumnezeu intr-o biserica din Baltimore pastorita de Howard Hanckock.

     In ziua cand a luat botezul, s-a dus la inchisoarea unde era inchis soferul ucigas, si vizitandu-l i-a spus ca l-a iertat.

     Lucratori, slujitori adevarati a lui Dumnezeu, daca aveti ceva in inimile voastre impotriva vreunei biserici, vreunui slujitor din alta biserica, vreunui membru de rand, sau impotriva oricui, puneti totul sub Sangele Mielului. Numai prin iertare deplina si totala puteti experimenta din nou bucuria prin Duhul Sfint inaintea Domnului.

     Marturia urmatoare va intari aceasta, marturia a doi oameni, unul in varsta iar altul tanar. Intr-o emisiune televizata, domnul in varsta relata cum intr-o zi, dupa ce si-a imbratisat sotia si fiica in fata casei caci urmau sa plece intr-o calatorie, statea in pragul casei si le petrecea cu privirea.  Dupa putina vreme, o masina care facea intrecere cu altele pe strazile publice, pierde controlul si izbind masina femeilor frontal, le omoara pe amandoua in fata sotului si tatalui ramas inmarmurit. Nu ne putem imagina ce a fost in inima si mintea omului luni de zile. Dar omul era credincios. Cand si-a revenit l-a vizitat pe tanarul sofer in inchisoare, iar acesta si-a cerut din toata inima iertare pentru raul facut. Vazand sinceritate si parere de rau pentru cele intamplate, crestinul nostru l-a iertat, a continuat sa-l viziteze, chiar l-a ajutat sa se elibereze inainte de termen pentru conduita exemplara, si acum sunt parteneri de conferinte unde vorbesc despre pericolul intrecerilor auto pe strazi publice. Intrebat cum a putut sa-l ierte pe acel tanar, omul a replicat ca numai iertarea a putut sa-i redea dorinta de viata inapoi.

     Vreau sa te intreb. Ai dorinta de viata din nou? Este ceva ce ti s-a facut si inca nu poti ierta? Continui sa stai in aceasta stare, sacrificandu-ti vitalitatea spirituala? Aminteste-ti din nou cuvintele Mantuitorului, scrise in Marcu 11:26: “Dar daca nu iertati, nici Tatal vostru care este in ceruri nu va va ierta greselile voastre.”  

     ESTE IMPOSIBIL SA CAPATAM IERTARE DACA NOI NU IERTAM.

     Harul deosebit a lui Dumnezeu ne este de ajuns, suficient, daca noi ne incredem in El. Dumnezeu isi apropie harul de noi numai atunci cand cu adevarat avem nevoie de El. Privind de alaturi, ne vine usor sa ne minunam de iertarea si atitudinea semenilor nostri care trec prin situatii grele.

     Dar cand aceleasi situatii apar in noi si in familiile noastre, abia atunci descoperim masura harului care este sau nu in noi si masura harului de care avem nevoie.

va urma…SA FII PREGATIT

One comment on “SA FII IERTATOR…

  1. Pingback: LUMEA UCIDE!!! CUM REACTIONAM NOI?… | cornelilioi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s