SA FII PREGATIT…

din volumul “Slujitorul adevarat, Slujitorul care schimba lumea”

     Pastorul Ray Dawson, intr-o lectiune biblica, a povestit intamplarea unui slujitor care se pregatea pentru un mesaj ce urma sa fie prezentat in prima duminica la capela unei inchisori.    

     Pentru a se familiariza cu locul in care urma sa-si prezinte expunerea, in ziua de sambata decide sa viziteze inchisoarea. Gardianul il conduce la capela de 1500 de locuri, iar slujitorul remarca pe primul rand doua scaune acoperite cu o panza neagra.  Surprins de aceasta, il intreaba pe gardian de ce acele doua scaune sunt diferite. Gardianul ii explica atunci ca pe acele doua scaune, in duminica slujbei, vor sta doi detinuti care vor fi executati luni dimineata, iar mesajul prezentat va fi ultimul mesaj auzit de ei in aceasta viata; de aceea vor fi asezati pe primul rand, dar pe scaune diferite de a celorlalti detinuti.

     Cutremurat, el paraseste inchisoarea. Ajungand la biroul sau si recapitulandu-si mesajul, descopera cu surprindere ca acel mesaj nu va fi suficient de eficace pentru doi oameni care il vor auzi pentru ultima oara.

     Intrebarea mea pentru toti lucratorii: sunteti voi constienti de faptul ca de fiecare data mesajul vostru s-ar putea sa fie pentru cineva ultimul mesaj auzit vreodata?

     Ieremia 23:4: “Voi pune peste ele pastori care le vor paste; nu le mai va fi teama, nici groaza, si nu va mai lipsi nici una din ele, zice Domnul.”

     Ieremia 3:15: “Va voi da pastori dupa inima mea, si va vor paste cu pricepere si cu intelepciune.”

     Dumnezeu se uita dupa slujitorii pastori care sa dea hrana turmei lui Hristos, care sa aduca protectie, vindecarea ranilor, si crestere spirituala.

     Ioan 10:12: “Dar cel platit, care nu este pastor, si ale carui oi nu sunt ale lui, cand vede lupul venind, lasa oile si fuge; si lupul le rapeste si le imprastie.”

     Ioan 10:15: “…asa cum Ma cunoaste pe Mine Tatal, si cum cunosc Eu pe Tatal; si Eu Imi dau viata pentru oile Mele.”

     Pastorul nu se poate apropia orisicum de turma, fara o pregatire propice. In viata fermiera, pastorul, impreuna cu ciobanii sai, cunoaste oile, intelege felul de lucru al lupului si se pregatesc ca atare.

     De asemenea, slujitorii lui Dumnezeu in viata crestina trebuiesc sa fie pregatiti pentru slujire, si sa inteleaga Cuvantul Domnului despre responsabilitatea care o au pentru cei dati in ingrijirea lor.

va urma…SA AI UNGEREA DIVINA

One comment on “SA FII PREGATIT…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s