SA IUBESTI TOTI OAMENII…

 din volumul “Slujitorul adevarat, Slujitorul care schimba lumea”

     Matei 9:11-12: “Fariseii au vazut lucrul acesta, si au zis ucenicilor Lui: “Pentruce mananca Invatatorul vostru cu vamesii si cu pacatosii?”

     Isus i-a auzit si le-a zis: “Nu cei sanatosi au trebuinta de doctor, ci cei bolnavi.”

     Vanatori de greseli sunt din plin in jurul nostru, ranind oamenii care au nevoie de un raspuns. Insa oamenii lui Dumnezeu trebuie sa aiba raspunsul.

     Motivul pentru care unele biserici mor in ziua de astazi este faptul ca ele nu cauta si nu umbla dupa cei bolnavi sufleteste si raniti.

     Romani 9:2-3: “…ca simt o mare intristare, si am o durere necurmata in inima.

     Caci aproape sa doresc sa fiu eu insumi anatema, despartit de Hristos, pentru fratii mei, rudele mele trupesti.”

     Pot sa ma marturisesc ca inca nu am ajuns sa spun ca si Pavel, sa fiu anatema, despartit de Hristos pentru rudele mele. Dar port o povara, sunt disperat dupa Prezenta si Puterea Domnului Isus, sunt disperat sa vad Gloria Lui, sunt disperat dupa o trezire adevarata in mijlocul natiunii.

     Imi amintesc de o mama tanara a carei fiu facea parte dintr-o banda de baieti rai (gasca) a unui liceu. Vazand ca fiul ei este tot timpul in probleme, a anuntat autoritatile despre activitatea bandei respective. Drept razbunare, capii bandei au amenintat-o cu moartea, iar pe un copil al ei mai mic l-au batut ingrozitor.

     Dar dragostea de mama a fost mai puternica, l-a scos din liceu pe fiul rebel plasandu-l intr-o scoala particulara si promitandu-i ca nu-l v-a lasa cu nici un chip sa se nenoroceasca. Si daca nu se va intoarce la Hristos va ajunge in iad, dar ca mama, ea nu-l va lasa din brate. Aici intr-adevar, avem de-a face cu o mama care nu renunta la fiul ei. Munca si statornicia ei au dat roada, fiul ei predandu-si viata pana la urma lui Dumnezeu, fiind acum misionar. Cat de mult avem nevoie astazi de astfel de mame, care sa-si incolaceasca copiii cu amandoua miinile, si sa nu-i lase in mana celui rau.

     In Iuda, versetele 22 si 23, suntem provocati sa cautam sa smulgem chiar din foc pe cei nemantuiti, iar Isus (Matei 23:37), cu inima rupta de durere, se adreseaza Ierusalimului: “Ierusalime, Ierusalime, care omori pe prooroci si ucizi cu pietre pe cei trimesi la tine! De cate ori am vrut sa strang pe copiii tai cum isi strange gaina puii supt aripi, si n’a-ti vrut!”

     Avem nevoie de pastori care sa-si puna miinile in jurul congregatiei si care nu cedeaza la nimic si nu renunta la nimeni, si nu lasa pe nimeni sa se piarda in iad.

     Sunt oameni in iad astazi datorita atitudinei si actiunii unor predicatori. Unii predicatori cred ca menirea lor este sa raneasca, sa striveasca, sa rupa, sa jigneasca, sa mutileze sau sa distruga oameni.

     Ca slujitor adevarat al lui Dumnezeu, chemarea mea e alta. Nu sunt antreprenor de pompe funebre, nu sunt purtator de sicrie, nu sunt executor silit, sunt lucrator pentru salvarea oamenilor, sunt slujitor pentru vindecarea oamenilor, pentru incurajarea oamenilor, pentru consolidarea oamenilor, pentru hranirea oamenilor, pentru ridicarea oamenilor, pentru mangiierea oamenilor, pentru ajutorarea oamenilor.

 va urma….SA FII UN VIZIONAR SI UN “VISATOR”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s