SA FII UN LIDER SPIRITUAL…

 din volumul “Slujitorul adevarat, Slujitorul care schimba lumea”

     Slujitorul crestin este si el un lider. Daca conduce doar un suflet la salvare ca evanghelist, sau daca conduce o adunare ca pastor, sau daca conduce o filiala intreaga ca episcop, slujitorul crestin este un lider.

     Ceea ce face diferenta intre un slujitor crestin si un lider social sau politic este tocmai experienta umplerii cu Duhul Sfant.

     Lumea, ca si Biserica, are nevoie de conducatori plini de Duhul lui Dumnezeu. Ei trebuie sa ajute pe toti ranitii societatii, sa conduca lumea spre Imparatia lui Dumnezeu, sa arate voia Lui si s-o indeplineasca atat pe pamint, cat si in cer (Matei, cap. 6:10).

     Sa poti sa fii un slujitor care schimba lumea, un conducator plin de Duhul Sfant, e obligatoriu sa traiesti in pace deplina cu Dumnezeu, sa gasesti placere in tot ceea ce faci, si sa fii confortabil cu tine insuti. Si cu toate ca esti lider spiritual, de asemenea ai nevoie si tu de locul tau personal de refugiu.

     Foarte sugestiv Reed Bradford descrie acest refugiu in cartea sa aparuta in anul 1971, “A Teacher’s Quest”, carte publicata de Brigham Young University Press in Provo, Utah. Autorul spune ca fiecare individ are capabilitatea de a-si forma un refugiu interior, care sa-i ofere demnitate si bucurie in fiecare zi fara sa depinda de circumstante sau intamplari. Dar aceasta forta se poate developa numai in Isus. Numai Isus poate sa ne formeze abilitatea de a avea un asemenea refugiu, in care sa ne simtim impliniti, demni si cu bucurie in suflet in ciuda oricarei circumstante. Numai Dumnezeu poate oferi liderilor umpluti de Duhul confidenta si satisfactia in slujire.

     Numai o conducere spirituala poate permite slujitorilor sa fie in pas cu timpul. Evenimentele si circumstantele merg mana in mana pentru pregatirea slujitorilor pe care Dumnezeu doreste sa-i foloseasca in lucrare. Duhul Sfint intotdeauna pregateste slujitorii pentru orice situatie. Exista o putere si o ungere divina care intensifica si amplifica darurile naturale pe care le avem, abilitatile si talentele personale sunt preluate de plinatatea Duhului pentru a putea fi folositi de Dumnezeu. Cand oamenii, sau organizatiile, sau miscarile care conduc la treziri spirituale au sarcini bine stabilite si urmaresc un plan bine pus la punct, atunci, ca regula de baza, liderilor lor nu le este frica sa conduca.

     Scopul lui Dumnezeu ca liderii sa fie in plinatatea Duhului este pentru beneficiu celor care se aliniaza in spatele lor si nicidecum pentru beneficiul lor personal. Slujitorii plini de Duhul Sfant administreaza lucrurile si conduc oamenii, pe cand slujitorii firesti conduc lucruri si administreaza oamenii.

     Slujitorii plini de Duhul Sfant sunt inspirati si motivati; lucrarea lor nu este una de intimidare si manipulare. Slujitorii plini de Duhul Sfant isi asuma cea mai multa responsabilitate atunci cand lucrurile nu merg cum ar fi trebuit sa mearga, chiar daca vina lor e mica, deasemenea ei renunta la laudele primite in urma succesului chiar daca aportul lor a fost semnificativ.

     Dumnezeu te-a chemat sa fii un slujitor adevarat. Asta inseamna ca tu ar trebui sa fii o persoana plina de compasiune si mila, un rob care stie sa ierte neconditionat, un vegheator pregatit sa trateze oamenii cu demnitate si etica, un slujitor moral, un lucrator care asteapta minuni adevarate pentru oameni, plin de Duhul Sfant si cu ungere divina, un lider spiritual si un vizionar cu pasiune si dragoste pentru aproapele sau.

     Dumnezeu te-a chemat sa fii un lider adevarat. Cu alte cuvinte, Dumnezeu te-a chemat sa fii un slujitor care schimba lumea, unul care face diferenta in jurul sau.

va urma……Capitolul 5: ” CE A PLANUIT DUMNEZEU SA FACI CA SLUJIRE”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s