SA PREDICI CUVANTUL…

din volumul “Slujitorul adevarat, Slujitorul care schimba lumea”

                                                               CAPITOLUL 5

                                        CE TE-A CHEMAT SA FACI CA SLUJIRE

     Sa predici, sa predici, sa predici, sa predici, sa predici… Dumnezeu a ales ca prin “nebunia predicarii” sa salveze lumea.

     Esti chemat sa predici Cuvantul, nu filozofiile oamenilor. Tu nu esti un prezentator de estrada sau un actor de scena.

     TU ESTI PREDICATOR.

     Un predicator al Cuvantului lui Dumnezeu! Este bine sa folosesti povestioare, marturisiri, ilustratii, chiar umor uneori, sa te faci cat mai inteles in a scoate in evidenta importanta Cuvantului, dar nu lasa niciodata ca aceste ajutoare sa devina partea cea mai importanta a mesajului.

     Diavolul uraste Cuvantul Domnului. Lumea uraste Cuvantul Domnului. Biblia este astazi ridicularizata din partea oricarui segment al societatii. In statul Alabama, Judecatorul Moore a fost inlaturat din functie din cauza Cuvantului (cele zece porunci). Pastorul si autorul John Hagee din San Antonio, in urma scrierii seriei de predici sub titlul “Islamul in America”, in care compara diferentele dintre islamism si crestinatate, a fost dat afara de la Statia de televiziune CTS din Toronto, Canada, in anul 2003, pentru simplu motiv, considerat de administratorul programului, ca a incitat la ura prin vocea lui in timpul predicii.

     Tot in Canada, in anul 2003, The Canadian House of Commons, echivalent al Camerei Reprezentatilor, a propulsat o lege prin care protejeaza in mod special pe toti cei de alta orientare sexuala, considerandu-i o clasa speciala de oameni. Prin aceasi lege, Torah, cartea religioasa a evreilor, Quran, cartea religioasa a musulmanilor au fost puse alaturi de Biblie, cartea religioasa a crestinismului, si toate trei au fost clasificate ca si carti care instiga la ura din cauza condamnarii in pasajele lor a comportamentului homosexual.

     Joshua Davey, student al colegiului crestin Christian College din Kirkland, statul Washington, a pierdut bursa de studii acordata de stat pentru ca a ales sa studieze o a doua licenta, slujirea pastorala, alaturi de prima licenta, management si administrare in afaceri (MBA). Motivul anularii bursei? O lege a statului Washington care interzice alocarea de bursa celor care studiaza pentru licenta in teologia. Ironia face ca prin aceasi lege sa fie acordate burse celor care studiaza religia comparativa, deci celor care se pregatesc in a combate Biblia.

     Cine ar fi crezut sa ajunga timpurile cand aceste restrictii sa fie aplicate in tarile libertatilor religioase, America sau Canada? Cum este posibil ca cineva sa piarda timpul de emisie datorita tonului vocal? Cum este posibil ca cineva sa piarda bursa pentru ca studiaza teologia?

     Toate sunt explicate prin ura impotriva Cuvantului lui Dumnezeu.

     Romani1:16: “Caci mie nu mi-e rusine de Evanghelia lui Christos; fiindca ea este puterea lui Dumnezeu pentru mantuirea fiecaruia care crede: intii a Iudeului, apoi a Grecului;…”

     Ioan 15:3: “Acum voi sunteti curati, din pricina Cuvantului, pe care vi l-am spus.”

     1 Petru 1:23: “…fiindca ati fost nascuti din nou nu dintr-o samanta, care poate putrezi, ci dintr-una care nu poate putrezi, prin Cuvantul lui Dumnezeu, care este viu si care ramane in veac.”

     Psalmul 107:20: “…a trimis Cuvantul Sau si i-a tamaduit, si i-a scapat de groapa.”

     Matei 8:16: “Seara, au adus la Isus pe multi indraciti. El, prin Cuvantul Lui, a scos din ei duhurile necurate, si a tamaduit pe toti bolnavii…”

     Evrei 1:3 vorbeste despre Cuvant ca si Putere.

     Romani 10:8 vorbeste despre Cuvant ca si Credinta.

     1 Corinteni 12:8 vorbeste despre Cuvant ca si Intelepciune si Cunostinta.

     2 Corinteni 5:19 vorbeste despre Cuvant ca si Impaciuitor.

     2 Corinteni 6:7 vorbeste despre Cuvant ca si Adevar.

     Cel rau, Diavolul, uraste Evanghelia. Pe el nu-l intereseaza daca facem spectacol, facem audienta sa rida, suntem populari, atit cat il intereseaza sa ne consume timpul, si sa evitam in a arata oamenilor ca Evanghelia scoate oamenii din iad, aduce speranta si  da nastere la credinta adevarata.

     Evanghelia este mesajul Domnului Isus Hristos. In ziua de astazi, cand mergi la farmacie, ti se ofera de obicei un medicament generic. De multe ori, si medicamentul generic lucreaza ca si cel original, patentat de firma, dar nu tot timpul. Insa cand vorbim de Dumnezeu, vreau sa declar cu toata taria ca nu putem vorbi despre un generic care sa fie la fel de eficient ca si Originalul.  Nu exista un alt nume care sa aduca salvare si mantuire decat Isus. Si Isus a zis ca lumea ne va ura pentru ca l-a urat pe El intii. Si inca continua sa-L urasca.

     Totul este in legatura cu El. Predica cat vrei o teologie generica si nimeni nu te va deranja, dar cand vei aminti despre Isus, cand vei predica despre El, atunci intreaga lume va incepe sa se agite.

 va urma…SA CUTREMURI LUMEA

3 comments on “SA PREDICI CUVANTUL…

  1. Este din ce in ce mai rar sa auzi acest punct de vedere, dar cred ca asta as vrea sa aud mai mult. multumesc!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s