SA CUTREMURI LUMEA…

din volumul “Slujitorul adevarat, Slujitorul care schimba lumea”

Tu trebuie sa stii cine esti cu adevarat. Trebuie sa fii constient cine te-a chemat la slujire. Trebuie sa nu uiti niciodata cine este Sursa si Ispiratia ta, si sa-ti amintesti tot timpul in fata Cui vei da socoteala de ispravnicia ta.

     Tu esti vorbitorul Adevarului. Tu esti omul lui Dumnezeu. Nimeni si pentru nimic in lume nu-ti poate lua locul. In slujba incredintata tie tu esti de neinlocuit.

     Charles R. Brown, fost rector la Divinity School in cadrul Yale University, a revizuit istoria bisericii si a scos in evidenta marile impliniri in domeniul arhitecturii crestine, liturghiei religioase, artei si muzicii crestine. Dar in acelasi timp a concluzionat ca acolo unde lipseste vocea omului vorbind despre Numele si Puterea Dumnezeului Celui Viu, se vede in mod ireversibil declinul vietii religioase (in acel loc).

     Nu trebuie de subestimat importanta cruciala a predicarii Cuvantului si nici ascunderea adevarului despre schimbarea pe care a facut-o in istoria lumii Cuvantul Lui Dumnezeu.

     Cine poate uita schimbarea dramatica care a avut loc in Ninive, oras cu peste 120,000 de locuitori adulti, in urma predicarii Cuvantului lui Dumnezeu de catre Iona, cand tot orasul s-a pocait in sac si cenusa?

     Sau predica vizionara a lui Ezechiel, in valea oaselor uscate, cand o armata intreaga de oase au inviat?

     Sau predica cu lacrimi a lui Ieremia care a avut impact asupra unei natiuni intregi?

     Sau predica pocaintei a lui Ioan Botezatorul care culmineaza cu declaratia publica: “Iata Mielul lui Dumnezeu care ridica pacatul lumii!” (Ioan1: 29)?

     Sau predica lui Simon Petru din ziua cinzecimii cand 3000 de suflete au fost salvate pentru Hristos?

     Sau predica lui Stefan in fata Soborului care ii face pe marii preoti sa se simta taiati la inima, sa scrasneasca din dinti impotriva lui si sa-l omoare cu pietre, nesuportand sa auda adevarul (Faptele Apostolilor 7:54-59)?

     Sau predica lui Filip care a trezit intreaga Samarie si a adus o mare bucurie intregului oras?

     Cine poate sa uite predica lui Petru in casa lui Corneliu Sutasul in urma careia Duhul Sfant se pogoara peste neamuri, schimband istoria bisericii pentru totdeauna?

     Sau predica lui Pavel in fata imparatului Agripa care aproape produce increstinarea imparatului (Faptele Apostolilor 26:28)?

     Cine poate uita celebra expresie despre misionarul Charles Finney care, in urma unei evanghelizari intr-un oras, spunea despre el: “cand Finnly a sosit in oras nu erau crestini; cand a plecat numai erau pacatosi”.

     Sunt predici care, dupa multi ani, inca imi staruie in memorie:

– James Cross predicand “Cine stie, in afara de Dumnezeu, ca ai fost ridicat tocmai pentru o vreme ca aceasta”;

– C.R. Spain predicand foarte insuflat despre“Oamenii mici a lui Dumnezeu”;

– Dr. Charles W. Conn cu “Banul Pierdut”, o adevarata piesa de arta;

– E. V. Cobb cu predica “Cand Dumnezeu apare ce vei raspunde?”;

– Wade H. Horton implorand pe Dumnezeu in “Asculta-ma inca o data numai”, predica rostita in Texas cu ocazia unui Camp Meeting, pe vremea cand eu abia incepeam sa predic. Mesajul lui m-a dus pe genunchi unde, in lacrimi si suspine, m-am rugat tot timpul pranzului si toata dupa masa.

     Dumnezeu intotdeauna a ales oameni smeriti, nebagati in seama care sa fie folositi prin mesajul lor la intoarcerea pacatosilor, cutremurand lumea pentru salvarea sufletelor pierdute.

 va urma…SA PROVOCI LUAREA DE DECIZII

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s