Catre Comitetul Executiv al Cultului Penticostal din Romania…

evz.ro  Solicitam in mod public pozitia dumneavostra (chiar printr-un Comunicat) despre jignirile si injosirile aduse in ziarul EVENIMENTUL ZILEI din 5 iunie 2012 de catre autorul Radu Tutuianu in articolul intitulat: “1.000 de țigani urlând din toți bojocii: „Glorie, osana, mărire!”. Cum s-au făcut mielușei sectanți cei mai fioroși oameni din văgăunile Moldovei“. De aceasta data, aceste insulte chiar pot sa duca la: “…atingerea imaginii Cultului Crestin Penticostal….ce se poate rasfrange asupra credinciosilor penticostali.”

Si ca o curiozitate personala: “…in eventualitatea ca astfel de evenimente se vor repeta…”, ma refer la articol nu la botez, ce fel de “sanctiune” va primi Radu Tutuianu?

Citiţi mai mult1.000 de țigani urlând din toți bojocii: „Glorie, osana, mărire!”. Cum s-au făcut mielușei – Reportaj > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/1000-de-tigani-urland-din-toti-bojocii-glorie-osana-marire-cum-s-au-facut-mielusei.html#ixzz1wy4BDEoc

By cornelilioi Posted in Diverse

5 comments on “Catre Comitetul Executiv al Cultului Penticostal din Romania…

 1. Am citit articolul respectiv și nu mi se pare ca e jignitor la adresa pentecostalilor țigani din satul respectiv. Autorul abordează într-un spirit de voioșie, de bună dispoziție chiar “mișto-căresc”(!) subiectul respectiv într-un limbaj colorat, adaptat personajelor respective! Știind ce fel de gene răscolesc sângele țiganilor, schimbarea în bine a lor, pe lângă sentimentul de uimire, nu se poate să nu îți stârnească și un ușor zâmbet în colțul gurii.

  • De acord cu ce spui….insa cand e vorba de un ziar de circulatie nationala si nu o fituica adresata doar tiganilor se cere mai mult profesionalism, nu doar “un limbaj colorat, adaptat personajelor respective”. Cum ar fi scris acest individ (nu pot sa-l numesc ziarist) daca ar fi tratat subiectul ….maimutelor? Conform logicii tale ar fi trebuit sa sara din copoac in copac si sa arunce cu banane???

 2. cei necredinciosi citind articolul ii vor aprecia pe tigani, stilul e normal pentru ev.z. si nu e jignitor in esenta.
  suntem noi prea sensibili…

 3. Salutare, imi pare rau ca articolul cu pricina a aparut in Evenimentul zilei cu titlul modificat si nuante de ironie prea dure. Imi pare rau ca v-a facut pe unii sa va simtiti atacati. Dar imi modifica articolele cei de la Bucuresti, vor sa le faca incitante, sa le “cumpere” cat mai multi.

  De la Iasi trimit textele la Evz, si pana sa apara in public sufera in redactia centrala modificari necontrolate de mine, uneori neplacute mie.

  Aici sunt variantele originale video si print, cu titlu si continut nemodificat, aparute in presa locala, in ziarul 7 Est si la Iasi TV Life.

  http://www.7est.ro/stiri/reportaj/16755-update-botez-in-satul-pocaitilor-50-de-oameni-scufundati-in-garla-galerie-foto-video.html

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s