Se apropie Cina Domnului. Ce faci?

Scris de Florin Ianovici, 27 August 2012 pe pagina de Facebook

„Atunci Ţi-am mărturisit păcatul meu şi nu mi-am ascuns fărădelegea. Am zis: „Îmi voi mărturisi Domnului fărădelegile!” Şi Tu ai iertat vina păcatului meu” (Psalm 32:5) 

“Mărturisiţi-vă unii altora păcatele şi rugaţi-vă unii pentru alţii, ca să fiţi vindecaţi”. (Iacob 5,16).

Stim ca cine isi ascunde pacate nu propaseste. Multi suntem blocati sufleste si nu mai putem sa iubim si nici sa ne bucuram, pentru ca ascundem boala sufletului nostru. Stim ca sanatatea depinde de venirea noastra la lumina, si stim ca numai Adevarul ne va face liberi.

Unii spun ca este suficient sa marturisesti Domnului.
Altii spun ca trebuie sa marturisesti unui om.

Biblia da dreptate si unora si altora. Si atunci eu ce fac? 

Daca ai marturisit pacatul inaintea Domnului si ai capatat pace sufleteasca dar, mai ales, biruinta asupra pacatului, atunci esti liber si marturisirea ta a fost cu folos.

Daca ai marturisit pacatul inaintea Domnului si ai capatat pace sufleteasca dar nu si biruinta asupra pacatului atunci marturisirea inaintea Domnului trebuie urmata de marturisire inaintea unui om care sa te ajute si sa te sprijine in lupta ta cu pacatul.

Marturisirea nu este o informare facuta Domnului cu privire la pacatul savarsit. El le stie pe toate. Marturisirea este o constientizare a starii nenorocite si o durere fara de margini pentru intristarea adusa Duhului Sfant. Dar este si o asumare a unei lupte de a te schimba. Lupta aceasta este grea si ai nevoie de mult sprijin: de rugaciunea cuiva, de postul cuiva, de sfat duhovnicesc.

Se apropie Cina Domnului. Ce faci?

https://www.facebook.com/florinianovici

By cornelilioi Posted in Diverse

One comment on “Se apropie Cina Domnului. Ce faci?

  1. Pocainta sau regretul pentru pacatul savirsit si incercarea de a se indrepta este un fenomen psihologic specific uman. Incepind cu Adam, care se caieste de pacatul savirsit, pocainta sub forma de virtute, se afla in toate religiile. Ea se manifesta, prin diferite forme ca: preot, rugaciune, ruperea hainelor, marturisirea pacatelor, jertfe. Prin toate se dorea impacarea cu divinitatea si intrarea in legatura cu ea. Cainta in crestinism are acelasi scop: de a ni se ierta pacatele si de a ne apropia de Dumnezeu.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s