SA INDURI GREUTATILE CA UN BUN SOLDAT…

din volumul “Slujitorul adevarat, Slujitorul care schimba lumea”

Changing of the guard

     2 Timotei 2:3: “Sufera impreuna cu mine, ca un bun ostas al lui Hristos.”

     In timpurile grele care vin uneori peste lucratorul Domnului trebuie ca intotdeauna sa nu parasim lucrarea incredintata. Cei angajati fug la primul obstacol dar soldatul cel bun va fi totdeauna la locul desemnat de Comandantul Suprem. Sa lucrezi pentru Dumnezeu este mai mult decat o indatorire, este o onoare.

     Povestirea urmatoarea a circulat pe internet si a fost publicata in mai multe publicatii, fara autor insa, de aceea am sa o reproduc parafrazand-o: Regimentul al treilea infanterie din Garnizoana Myer avea responsabilitatea sa asigure garda de onoare la ceremoniile unitatii, deasemenea garda de onoare la unele festivitati ale statului: activitati sociale la Casa Alba, ceremonii publice, paza la cimitirul national Arlington si asigurarea garzii si purtarii drapelului la Mormantul Soldatului Necunoscut.

     Publicul local era deja familiar cu marsul soldatilor la intrarea si iesirea din postul Mormantul Soldatului Necunoscut. De la uniforma impecabila la pasul cadentat, la miscarea armei, totul era perfect si frumos de urmarit. Schimbarea garzii se facea la fiecare ora prin exercitiu militar. O mare parte dintre oameni credeau ca atunci cand cimitirul este inchis pentru public, acest spectacol de schimbare a garzii inceteaza. Dar pentru cei dedicati in ceea ce fac, nu era un spectacol, era o schimbare a garzii de onoare, cu onoare. In fiecare noapte, la fiecare ora, rutina exercitiului militar de schimbare a garzii continua fara nici o intrerupere, ca si in timpul zilei. Pentru acesti oameni (speciali oameni) continuitatea garzii era un respect si onoare in cinstea eroilor fara nume din armata americana, cazuti la datorie in lupta.

     Povestirea continua: In timpul uraganului Isabel (18 septembrie 2003….nota traducatorului), cand mii de copaci au fost scosi din radacini, cand curentul electric a fost intrerupt pentru zile intregi, cand semnele de circulatie si semafoarele nu au mai functionat, cand soselele erau pline de crengi rupte si materiale de la case distruse, cand inundatiile au inceput sa apara, Comandamentul General a transmis un ordin Regimentului al treilea infanterie sa inchida temporar serviciul garzii si sa caute un adapost impotriva vantului pentru a proteja soldatii. Ordinul a fost dat pentru protectia si siguranta garzii. Dar soldatii nu au ascultat comanda primita. In timpul vantului cel mai puternic, care rasturna masinile si transforma resturile aparute in adevarate proiectile, ei au continuat ritualul de schimbare a garzii la fiecare ora dupa programul stabilit.

     Potrivit declaratiilor ulterioare ale soldatilor, ei au refuzat sa-si intrerupa postul si sa se adaposteasca pentru ca au inteles ca ce faceau ei este mai mult decat o datorie: era cea mai mare onoare care putea fi incredintata unui soldat (american).

     Mormantul Soldatului Necunoscut din cadrul Cimitirului National Arlington (unde sunt inmormantati si presedintii Statelor Unite…..nota traducatorului) a fost si este patrulat si pazit de garzile de onoare ale armatei in mod continu din 1930, 24 de ore pe zi, sapte zile pe saptamana.

     Punctul meu in aceasta povestire: Dumnezeu ne-a incredintat o slujire, un serviciu de indeplinit pe acest pamant. Trebuie sa fim credinciosi in aceasta slujire indiferent de pericole si circumstante pentru ca aceasta slujire este mai mult decat o responsabilitate, mai mult decat o datorie. Este o onoare!

     Da, in lucrarea slujitorilor Sai pot aparea batalii, persecutii, greutati si neintelegeri. Dar avem raspunderea noastra. Ca si soldatii neclintiti de la mormantul soldatului necunoscut trebuie sa stam in picioare indiferent de puterea vantului, indiferent de inversunarea furtunii. Noi trebuie sa veghem asupra sufletelor aflate in joc. Responsabilitatea noastra este mai mult decat o datorie: este o onoare!

va urma….sa te ingrijesti de familie!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s