Sfarsitul unei legende sau inceputul….alteia?

“Am stat azi aproape toată ziua prin cimitir pentru că sunt zile (din ce în ce mai dese) în care te simți mai confortabil între morți decât între vii. Sau mai sigur…..”

Cand ajungi, la 47 de ani, sa cugeti asa ceva inseamna ca ti-au mai ramas doar doua solutii pentru restul vietii: ori te-ai resemnat si te vezi de acum inainte “mancand fasole si butonand telecomanda pana la miezul noptii” ori te pregatesti (chiar daca in linistea cimitirului…) pentru ceea ce ar urma sa fie apogeul unei slujiri pe care numai Dumnezeu stie sa o dirijeze si sa o rasplateasca. 

In rest, de multe ori imi rasuna in urechi vechiul proverb romanesc: “…cainii latra, caravana trece!”.

Dar decat sa risti sa te balonezi de atata fasole, mai bine sa incerci, ca si in “Beauty and The Beast”, sa saruti fiara…..poate se va transforma in acel Frumos pe care ti-l da numai curajul Invingatorului!

Intr-adevar, de multe ori viata te duce printre cruci dar nu sa visezi sa ajungi una din ele inainte de vreme, ci sa inveti ca mai bine mori luptand decat sa traiesti pe placul….prostului! 

Iar Dumnezeu, ca si pe Ezechiel altadata, de multe ori il duce pe om in cimitir doar sa-i arate ca inca poate lucra cu si prin el!

Introducere NECESARA consider (fara a cere permisiunea autorului…) la articolul scris in aceasta dimineata de Pastorul Vladimir Pustan si publicat pe site-ul: http://www.ciresarii.ro

(Photo via: http://rodiagnusdei.wordpress.com/)

Optimismul pesimistului – Vladimir Pustan

Martie 21, 2014

Există o anume ușurare în schimbare chiar dacă e din rău în mai rău. Adesea e alinător să poți să-ți schimbi poziția ca să te doară și altundeva.

Am stat azi aproape toată ziua prin cimitir pentru că sunt zile (din ce în ce mai dese) în care te simți mai confortabil între morți decât între vii. Sau mai sigur.

Am 47 de ani și am ajuns să fiu doar o știre, dar ce mă mângâie e că știu că prostul e cel care n-a încercat în viața lui niciun eveniment.

În Franța anului 1720 a existat o lege ce spunea că un condamnat la moarte poate fi grațiat cu condiția să se căsătorească cu ștreangul de gât cu o fată mai trecută.

Phillipe Cheufferay când a văzut cine îi vine în față, uluit de urâțenia ei, a strigat călăului ”Trage iute de funie”. Mai bine mort decât cu șchioapa…

Einstein la sfârșitul vieții regreta că nu s-a făcut instalator. Există o frumusețe adâncă în aceea de a veni la ora 16 acasă, a mânca iahnia de fasole și a butona telecomanda până la miezul nopții. Sau a-ți da cu părerea despre una, despre alta pe internet.

Pe primele monede bătute în America pe o piatră scria ”Noi credem în Dumnezeu” iar pe cealaltă ”Vezi-ți de treaba ta”. Iar asta se numește progres.

                                                                               V l a d i m i r _ P u s t a n

http://www.ciresarii.ro/index.php/optimismul-pesimistului-vladimir-pustan/

8 comments on “Sfarsitul unei legende sau inceputul….alteia?

 1. FR.Cornel a-ti inceput cu un inceput foarte bine , desi in putine cuvinte ati scris foarte mult. Ce citesc din comunicatului fr.Pustan ma pune pe ganduri…TIPUL OMULUI CARE CAUTA SA ARUNCE IESIREA LUI PE TUSA DATORITA ALTORA. (Ce isi face omul cu mana lui se numeste lucru manual si el aceasta si-a facut, acuma are timp sa isi admire lucrarea. ) Cuvintele spuse din partea celor de la Cult:” suspendarea temporară a calităţii de slujitor în dreptul pastorului PUSTAN IOAN, pentru comportament incompatibil cu statutul de slujitor”… Trebuie tinut cont chiar daca nu sau facut desvaluiri si e mai bine asa, de cuvintele acestea: pentru comportament incompatibil cu statutul de slujitor”… Aceste cuvinte trebuie luate in seama…
  Ma doare totdeauna cand un frate de credinta trece prin asemenea stari, ma doare pentru tine fr.Pustan (v-am mai scris acuma vreo trei ani) ma doare pentru familia si comunitatea , imi ramane un singur lucru sa ma rog Domnului ca Dumnezeu sa va tina nestinsa nadejdea in El.

  • Pe mine ce ma doare este gandul ca din Biblia multor oameni lipseste cu desavarsire 1 Ioan! sau daca il au, nu il inteleg…….ce sa mai zic ca multi habar nu au ce ar insemna Matei 24:49 corelat cu versetul 51.

   • Vorbind despre 1Ioan, ar fi o falsifitate din partea fiecarui om, din partea mea personala sa declaram ca suntem fara pacat, fara gresala, ar fi ceva contrar constintei noastre(a mele) apoi am face Cuvantul lui Dumnezeu neadevarat, cand Cuvantul scrie : toati oameni au pacatuit.). Ce ma doare e de toti cati arata cu degetul spre altii, asa cum spuneam si o spun din noi, inainte de a arunca cu sageti otravite spre alti sa le aruncam inspre noi, spre alti cu sageata dragostei, a milei a compasiuni, a rugaciuni, Doamne ajuta. Fiti binecuvantat de Domnul!

 2. Interesant este ca aceasta decizie a ajuns decretata exact ca in fata unui judecator si putini inteleg de ce s-a ajuns la acest verdict .Este un verdict trist si dureros ,dar pentru unii asteptat de peste doi ani de zile ;
  “Se pare ca fr. Cristian asteapta un raspuns de la mai marii lui Pustan. Ei, aici e buba! Asta il roade!
  Desi fr. Cristian a fost iertat de mai marii sai (daca are), el doreste capul lui Pustan pe farfurie.”
  http://claudiunitisor.wordpress.com/tag/cristian-ionescu/
  Binenteles ca aceste dovezi nu se doresc de multi sa apara.Insa sa nu uitam ca tot ce se face firesc ,mai repede sau mai tirziu ajunge la lumina. Insa ce este mai trist ca altii cu fapte cu multul mai grave si dovedite inca au putere sa darime confratii care se sacrifica in viata si pe altii ii indeparta de la puterea de slujire ca ei sa ramina in puterea reclamei si a satisfactiei in ceea ce obtin.Si sincer sa fiu nu doresc aici sa dovedesc ,dar cei care stiu despre ce scriu pot sa aceseze si sa verifice. Aceste lupte de fapt nu sint altceva decat sa se adevereasca ceea ce este scris in Scriptura si ferice de cei ce inteleg si pot sa biruiasca pe cei ce ii ranesc prin puterea divina si exemplul crestinesc .

  • …. stiu ca de multe ori in viata, multi lideri striga in gura mare “…capul lui Ioan vrem!”, traditie mai degraba pagana, de pe timpul indienilor, cand “bravura” unui lider se afisa prin scalpurile “dusmanilor”!….si garantez ca daca procedeul ar fi legal in ziua de astazi, cu durere spun, cred ca liderii religiosi, de orice confesiune, ar fi printre liderii cei cu cele mai multe scalpuri pe peretii biroului…..

 3. Iata ca anii au trecut si intradevar pe capul lui Vladimir Pustan a ajuns sentinta cum s-a dorit cu cativa ani in urma ;
  http://family2fam.com/2015/01/21/comunicat-vladimir-pustan/
  A sosit momentul fiindca noua conducere a Cultului Penticostal are influiente mari cu cei care doresc sa-l pedepseasca pe Vladimir Pustan si prezinta pentru ei un dinsconfort in puterea reclamei !Si acest lucru a fost explicat in comentariile precedente…,dar putini au ajuns sa inteleaga.Si acum putini inteleg ce se intimpla si din ce cauza vestea a trebuit sa se raspindeasca ca un fulger pe tot pamintul…..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s