Protectia copilului, gunoiul si…taraboanta!

BARNEVERNET

Se spune ca la iesirea dintr-o fabrica de scule, la un moment dat, unul din muncitori se apropie de poarta, la terminarea schimbului de lucru, impingand o taraboanta aproape goala. In mijlocul ei se afla doar o cutie mica de carton. Paznicul de serviciu de la poarta il intreaba ce are in cutie. Omul raspunde ca span de aluminiu sau …gunoi (reziduri de la prelucrarea materialelor) pentru fiul sau (necesar unui proiect pentru scoala).  Paznicul deschide cutia, o verifica si ii da drumul omului sa plece. Istoria se repeta de doua ori pe saptamana, cu acelasi scenariu tras la indigo. Dupa a zecea saptamana, paznicul incepe sa aiba unele suspiciuni. Dupa trei luni, il opreste pe muncitor zicandu-i: “Nu se poate un proiect de scoala sa fie asa de lung si copilul tau sa aiba nevoie de asa mult “gunoi”! Iti promit ca nu spun nimanui si nici conducerii fabricii, dar te rog spune-mi doar mie care e secretul cutiei cu span.” Omul nostru, avand incredere in paznicul care de acum ii era si prieten, ii raspunde: “Cutia de carton cu …gunoi NU ARE nici un secret, dar daca….FURAM taraboanta goala, te-ai fi sesizat din prima!”

MORALA: Privind numai la…gunoiul din taraboanta, nu vezi ca taraboanta e…furata!!!

Ce am vrut sa spun cu aceasta istorioara? De doua luni, ca societate, avem Cazul Bodnariu! S-au pornit actiuni, au inceput dezbateri, toata suflarea romaneasca e in cea mai mare alerta de la “revolutia” din ’89 incoace, impartindu-se in doua tabere diametral opuse, poate chiar trei…toti au opinii, multi cred ca fac bine. Insa, fara a supara pe nimeni (mai ales pe cei care, in particular spus se simt lezati de adevar), cei mai multi ziaristi romani  cu nume, si acolitii lor, vad doar cutia cu…gunoi si pierd esenta …furtului!!! 

Si am sa dau doar TREI exemple:

1). comparatia copiiilor familiei Bodnariu CU copiii saraci din Romania. Se vede clar ca multi ziaristi  (printre care CTP, MG, AMP, GT, SF, etc) vor sa limiteze cat mai mult implicarea catre cazurile (pentru ca deja sunt CAZURI si nu CAZ) din Norvegia si sa impinga agenda catre copiii din Romania. Aceasta optica nu este decat FOCUS pe…gunoi. Se uita esenta: copiii din Norvegia sunt SEPARATI de parinti si chiar unii de altii, fiind impartiti in mai multe case surogat; copiii din Romania sunt mai saraci, corect, dar IMPREUNA cu parintii si fratii lor biologici! Vreau sa provoc toti acesti avocati din oficiu sa faca un test: sa intrebe 10 familii dintre cele mai sarace care ei le cunosc DACA vor sa faca schimb de scenariu cu familia Bodnariu! Simplu….si apoi sa scrie, daca mai au ce sa scrie!

2). fortarea dezbaterii catre violenta si abuzul copiiilor din familiile Romane si de aici, automat catre familiile de credinciosi, ca folosind bataia prin argument biblic. Si de aici pana la jigniri si atacuri inter-confesionale nu a fost decat un pas. Citind ce scriu unii la acest subiect, iti vine sa-ti faci cruce chiar daca nu esti Crestin-Ortodox. Din nou, FOCUS pe….gunoi!

3). apararea sistemului Barnevernet si automat al actiunilor lui, sub motivatia Legalitatii acestui sistem in Norvegia. Ma repet, dar si aceasta nu este altceva decat FOCUS pe…gunoi. Se pare ca multi ziaristi Romani si sustinatorii lor sunt prea preocupati de …rating si nu mai au timp sa citeasca cartile de… istorie! Daca ar fi citit, ar fi stiut ca NU TOT CE ESTE LEGAL este si corect, moral sau etic. Procesele de la Nurnberg au stabilit acest adevar: Nazismul a fost LEGAL in Germania,dar acest legalism nu i-a scutit de responsabilitate si nazistii au fost condamnati la moarte. Deasemenea, Sclavagismul, Fascismul, Comunismul, Apartheid-ul, Prohibitia, Segregationismul, ….toate AU FOST LEGALE in tarile unde au existat si au facut (unele) milioane de victime, si totusi, toate sunt condamnate in ziua de astazi. Islamismul ESTE LEGAL ACUM in multe zone si privind la actiunile intrepinse de islamici, nu poti sa le iei apararea doar sub motivatia legalitatii. E timpul sa invatam macar ceva din istorie si sa nu asteptam (pentru ca oricum va veni vremea) cand un proces international va confirma …vinovatia Barnevernet-ului, lupi imbracati ca oameni, cu ochelari si margele, dar tot lupi in esenta!!! Atunci va fi prea tarziu sa afirmi ca ai fost de partea…cealalta!

Asa sa ne ajute Dumnezeu!!!

11 comments on “Protectia copilului, gunoiul si…taraboanta!

 1. CHILDREN ARE NOT PROPERTY OF THE STATE–THEY ARE PERSONS AS REFERRED TO IN NORWAY CONSTITUTION WITH THE SAME RIGHTS AS A MATURE PERSON; PARENTS HAVE A FUNDAMENTAL RIGHT TO GOVERN THEMSELVES–NOT ROBBED BY THE STATE OF THIS CARDINAL RIGHT OR INVADED THEIR LIBERTY WHICH IS GUARANTEED BY CONSTITUTION, INTERNATIONAL COVENANTS, THE TREATIES, AND THE DECLARATION OF HUMAN RIGHTS
  [………………………………………..]

   • Eu nu scriu sa ma aflu de-a scrie, ci scriu sa revelez multe secrete din legea generala pt. (unsuspecting) publicul care nu suspecteaza ca este tinut in ignoranta si intuneric de barouri, tribunale si presa lor! Va rog f. frumos postati in intregime comentariile mele. […]

    • Apreciez faptul ca vreti sa fiti de ajutor. Vreau insa sa precizez ca acest blog este unul de opinie personala si nu unul de specialitate. Ca regula generala, comentariile trebuie sa fie facute pe marginea articolului scris. Fara a fi gresit interpretat, va recomand sa deschideti un blog de consultanta juridica in care sa recomandati tot ce credeti ca este necesar, sa incepeti dezbateri, forum public, Q and A….si sunt sigur ca toti care vor avea nevoie de ajutor in domeniu va vor contacta.

 2. Excellent presentation with high punch analogies and other tools that few journalists would dare to present to their audiences! Truly, a courageous and fearless journalist, exactly in the image of late U.S. Justice Felix Frankfurter’s legendary admonition to fearlessly “castigate the courts and their administration of justice”. This time around, a fearless person journalist has transcended the average timid lawyer who is scared to “part with his license” if he/she would dare to castigate the corrupt Barvernet and its superiors…and the administration of justice in the indifferent Norway Courts! Bravo, Romanian journalist!!!

 3. *** ” „jurnalistul este dator să caute să respecte și să comunice faptele, așa cum acestea pot fi cunoscute prin verificări rezonabile-în virtutea dreptului publicului de a fi informat”, și că „jurnalistul este dator să exprime opinii pe o bază factuală”..”*** […………..]

 4. Pingback: Mercenari cu tastatură | Vestea Bună

 5. Mă bucur foarte mult că sunt oameni minunați care au darul de a arăta și a spune lucrurilor pe nume, așa cum ați făcut dumneavoastră. Așa arată Barnevernetul. Nimeni nu are nevoie de o asemnea “PROTECȚIE” periculoasă.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s