Profesionistii, petrolul si…Focul!

Photo credit: www.hopa.ro/poze-haioase

Se spune ca intr-o zi frumoasa de Noiembrie, o familie tanara si cu 5 copii s-au decis sa paraseasca satul local si sa mearga cu barca pe mare. Totul a fost bine si frumos pana cand un val urias a lovit barca si toti cei 5 copii au disparut in apele cristaline ale oceanului nordic, ape curate insa cu pete lucitoare de petrol cand te uitai la ele mai cu luare aminte. Cerul era frumos si fara nori, marea era linistita, nici un semn nu prevestea valul care urma sa vina. Dar a venit…….

S-a intamplat ziua in amiaza mare, in fata tuturor de pe mal si in fata celorlalte barci din jur, care acum si ele au inceput sa se vada mai clar….si in care, ca si in barca povestirii, parinti tristi si plangand priveau in adancimea apelor, doar doar vor vedea copiii…disparuti, luati de acelasi val ucigas.

Sa sara in ajutorul lor nu puteau cel putin din doua motive: adancimea apelor care in intunecimea lor au ascuns copiii fara nici o urma si….petrolul care plutea deasupra!!!

Pe mal insa, multimea profesionistilor de la toate ziarele si televiziunile din zona a inceput sa apara si fiecare au inceput sa faca ce credeau ca este mai bine de facut…..pentru ei. Am inceput sa scriu:

-familia e vinovata ca a parasit satul local si s-a aventurat pe mare, poate pentru…petrol.

-familia e vinovata pentru ca nu trebuia sa incerce sa puna vestele de protectie fara voia copiilor, care oricum nu aveau cum sa ajute, nefiind acceptate de copii. Reprezentantul cu ….petrolul doar asta soptea mereu, sa nu fie acceptat nimic de la parinti.                                                                          

-mult mai important decat copiii disparuti  in valuri sunt copiii satenilor locali care nu au ce…manca; si daca totusi nu mancarea este o problema in sine, faptul ca parintii ii disciplineaza este strigator la cer. Pentru aceasta categorie de profesionisti, ca si in proverbul care spune: “Satul arde dar baba se piaptana”, mult mai important este sa se ocupe de parintii care nu stiu sa-si trateze copiii dupa principiile lor, chiar neblibice fiind, decat sa salveze copiii in iminenta stare de pericol. Dar ce sa faci…..petrolul!             

-marea, se stie ca are legile ei. Si aceasta mare are legi foarte “interesante”, dar trebuiesc respectate ca asa….e legea!!! Insa  nu se precizeaza ca in aceasta mare legea …petrolului e mai importanta ca legea apei. Dupa legea apei, ca parinte esti obligat sa iei orice masura preventiva sa ajuti copiii din barca sa nu cada. Dupa legea…petrolului, trebuie sa taci din gura caci copiii sunt cei care conduc barca! Si cu cat mai multi copii sunt…lasati sa cada, cu atat…petrolul se ingroasa!                                                                  

-altii se aduna in grupuri si striga! Este inconjurata toata marea de multimile cu lozinci, mii si mii si mii; dar de pe mal, cu picioarele uscate, asta pare si usor de facut si ineficient! Impotriva …petrolului se poate lupta de la egal la egal numai cu….petrol, sau cu Foc! Avantajul lor este ca ei nu sunt profesionisti, sunt amatori fara …petrol mult dar cu inima mare si care fac ce stiu amatorii sa faca mai bine: sa strige! Ce este interesant insa, acest grup are acces la Foc…..si din acest motiv strigatul lor ar trebui redirectionat; in loc sa strige catre marea…surda, sa strige catre …Focul care poate arde si…..petrolul, dar si …apa, ca pe timpul lui Ilie.

Cat pentru profesionisti: ajutati la salvarea copiiilor prima data si apoi veniti cu celelalte propuneri, daca vreti sa fiti luati in seama. 

  

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s