Tristetea domnului Popp, sau…Bucuria Invierii!!!

popp

Citind in aceasta declaratie o dezamagire atat de profunda, efectiv m-a cuprins mila.

Realizand dupa ani grei de munca asidua (cu daruire, perseverenta, pasiune) ca totul a fost irelevant si mai ales inutil, este mai mult decat dezamagitor, este tragic. Dar tragedie mai mare in afara acestei constatari melancolice poate fi posibilitatea sa nu fi invatat nimic, si atunci retrospectiva va deveni si tardiva.

Viata ne ofera lectii “tari si dure” iar examenele trecute cu bine sunt vizibile si publice, la fel ca si corigentele si repetentia. Depinde de alegerea noastra daca ramanem in aceasta “saptamana neagra a patimilor” sau, privind increzatori spre Duminica Invierii, sa dorim cu ardoare tranzitia descatusarii de trecut.

Insa din “tristetea” domnului Popp am mai tras o concluzie, amintindu-mi de un eveniment al copilariei.

In fiecare primavara, tot in perioada Sarbatorilor de Paste, in orasul nostru sosea un circ ambulant de mici dimensiuni. Pentru cateva saptamani deliciul publicului, si mai ales al copiilor, era lupta lui Jean cu ursul. Parte a acestui spectacol era un urs mijlociu care era scos pe platforma din fata cortului circului cateva ore pe zi. Copiii erau lasati sa se apropie, sa-i ofere mere si sa-l mangaie, iar dupa-amiaza, inainte de show-urile serii, Jean, dresorul, se lua “la bataie” cu ursul si pentru 10 minute toti eram ochi si urechi, gura casca, sa vedem cine va invinge. Normal, totul era regizat, ursul foarte bine dresat stia cat i se permitea “sa arate din forta si puterea lui”. Audienta in timpul acestei prezentari era uriasa, toata piata unde era amplasat circul oprindu-si orice activitate. Cand insa se incheiau cele 10 minute de “lupta cu ursul” si Jean anunta continuarea show-ului pentru inca doua ore in cortul special amenajat, peste trei sferturi de amatori de circ gratuit dispareau in stanga si dreapta si doar un numar foarte restrans de oameni cumparau bilet de intrare sa vada restul spectacolului.

Morala? Cat de atragator ar fi ceva, daca e gratis “e bun”; cand insa tebuie platit…….

Aceasta lectie de viata a fost si va continua cat va tinea lumea!!!

O vedem si in amintirea acestei saptamani negre, denumita si Saptamana Patimilor. La “spectacolul” gratuit cu judecarea, condamnarea si crucificarea lui Isus, multimile stateau adunate unul peste altul. Cand insa se cere “a plati biletul” (prin schimbarea vietii, renuntarii la trecutul pacatos, a deveniri ucenicului care da, merge, ajuta….a sta in rugaciune) pentru a fi in prezenta lui Isus, cei mai multi dispar in stanga si dreapta….. daca mai gasesti vreo 120, intr-o camaruta ascunsi de frica.

O vedem si in tristetea domnului Popp! Cat timp circul este gratuit, miile de curiosi il aplauda (fie pe Facebook, fie acceptandu-i emailurile si apoi trimitandu-le mai departe ca adevarate opera de literatura, fie susotind la colturi in privat, fie schimband pareri unul cu altul in public, fie oferindu-i “materiale” si “subiecte” pentru alte “publicari de senzatie”) ca pe Jean cu ursul! Cand insa se cere “biletul”, “contributia”, (in cazul de fata print-un calculator sau tableta), toti  dispar! Circul gratis pentru ei (pentru ca cineva plateste totusi, fiind denigrati, asasinati moral, jigniti, hartuiti) este “bun” cat timp este fara obligatii. Asta ar trebui sa dea mult de gandit domnului Popp. Audienta actuala i-a facut munca si irelevanta si inutila! Daca in cazul lui Jean dresorul au fost cativa care au cumparat bilet sa inte la circ, daca in camaruta lui Ioan Marcu s-au mai gasit 120 de increzatori, de ajuns totusi pentru Evanghelizarea Intregii Lumii, la domnia sa, raspunsul audientei a fost zero!

Toti cei “atacati” ( subiectele fierbinti cum ii placea sa le anunte), cu ajutorul lui Dumnezeu, merg inainte!

….insa  domnul Popp constata trist ca totul e irelevant si inutil, sa nu mai zis ca deloc amuzant, cum spera dansul sa fie. 

Chiar ma intreb sincer: oare credea el ca putea sa fie si altfel?

Cum a fost, am vazut; acum, cred din toata inima ca va fi provocat de aceasta constatare: daca nu va schimba nimic din felul de a fi, si peste zece ani, tot intr-o zi din saptamana Patimilor va realiza din nou ca tot ce a facut “va fi irelevant si inutil”! Un proverb spune: nu poti obtine rezultate diferite facand aceeasi munca!

Daca cu aceasi pasiune si devotament care le-a aratat pana acum in calomnierea si atacul altora domnul Popp ar fi promovat idei, oameni, proiecte in toti acesti ani, nu ar fi ajuns acum sa ceara o tableta, aproape cersind, si toti suporterii lui sa fuga, multumindu-se cu …circul gratis.

popp2

Chiar daca m-a descris in ultimul email trimis ieri, cum ca as fi “jidov moldovean ratat”, eu insumi as fi gasit resurse sa-i trimit o tableta, the best on the market…. Dar sa ajunga cadoul meu un instrument al raului, nu se poate!

Oamenii care “platesc biletul” nu-i gasesti in piete cautand  (intre doua beri si doi mititei) pe Jean cu ursul gratuit, sau circuri de doi bani, ci imbracati decent, cu frac si papillon, in salile de opera; nu spun biserica pentru ca as cere prea mult sa fiu  inteles bine. 

Schimba audienta domnule Popp! Ai vazut unde te-a adus (sau dus) audienta actuala?…..sa cercesti public, sa nu raspunda nimeni la apel  si sa devii trist.

Iesi din aceasta Saptamana Neagra si nu lasa din nou ca Duminica Invierii sa fie doar un Eveniment pentru altii, iar tie tristetea sa-ti macine restul vietii!

Invierea aduce bucurie, lumina,fericire, flori, prieteni, mai presus de toate aduce speranta……alege!

In numele “victimelor” (cum crezi ca suntem noi), declar:

NU POTI URI CAT NOI PUTEM IUBI!

NU POTI JIGNI CAT NOI PUTEM IERTA!

NU POTI SA NE ATINGI CU FOCUL CALOMNIEI, GELOZIEI sau BATJOCURII, CAND INSUSI DUMNEZEU E CU NOI IN FOC (focul produs de oameni aduce racoare inimii, ca celor trei tineri in cuptor 🙂 )

Daca orice vei face va fi ca si pana acum, totul va ramane irelevant si inutil!!!

Duminica e Sarbatoarea Invierii!!! Alege Viata si totul se va schimba…..

…..iar la anul, cand copiii se vor bucura de bomboanele primite si iepurasii de ciocolata, dumneata vei putea scrie vesel (fara tristete si regret)  despre bunatatea Domnului, de pe o …tableta noua, top of the line!

ⓒCopyright 2012-2016 by cornelilioi.com Toate drepturile rezervate.

8 comments on “Tristetea domnului Popp, sau…Bucuria Invierii!!!

 1. Chiar dacă e obligatoriu să traversăm ziua de Vineri, știm că întotdeauna va fi o Duminică dimineața când ,,ceea ce este muritor în noi va fi înghițit de viață”. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru tine, frate Cornel.

  • Bucuria de a fi martor la lucrarea la care Dumnezeu te-a chemat, bucuria de a vedea cum trateaza un Pastor biserica si cum biserica trateaza un Pastor, bucuria de a ma implica in ajutorarea orfanilor si a copiiilor din canalele Bucurestiului, bucuria simtita cand m-ai sprijinit sincer atunci cand aproape toti au fost impotriva mea judecandu-ma pe nedrept, toate acestea m-au facut sa inteleg ca Dumnezeu a pus langa mine un slujitor, un OM care simte ca El, care iubeste ca El si care iarta ca El. Cu un astfel de Om langa tine ai o singura sansa: mergi inainte cu el sau mori impreuna cu el, dar niciodata nu vei capitula. Cand Dumnezeu, ca si pe tinerii din cuptor, pune pe oameni impreuna si-i numeste “voi” sau “doi cate doi”, niciodata nu voi accepta sa fiu “eu” ….si nimeni si nimic nu ma poate opri sau descuraja sa merg pe …mana Lui.
   Iar onoarea pe care Dumnezeu ne-a dat-o numindu-ne copiii Sai ne impinge la iertare si pace interioara care intrece orice pricepere. Ma bucur ca ai ramas cu aceasta pace molipsitoare si sincer o doresc tuturor parasilor nostri, care inca sper sa le putem spune intr-o zi …frati.

 2. Trist, foarte trist, domnule John Popp, daca chiar ai crezut ca te-a luat cineva in serios, in afara de a se distra pe seama dumitale…. Foarte trist! Oare cate tablete te asteptai sa primesti? Asta ar trebui sa va dea de gandit si sa incercati sa schimbati tactica lucru in ceva productiv pentru cei din jur si mai ales pt cei care conduc “turma lui Dumnezeu”

 3. Intr-adevar! Ati prins foarte bine situatia acestui …..individ. Ne bombardeaza si pe noi cu tot felul de articole calomniatoare. In august a facut o sesizare impotriva colegilor de la Centrul Onisim privitoare la un proiect european si a pus pe drumuri o intreaga echipa de control. In sesizare au fost tot felul de aberatii despre care s-au mirat chiar si cei din echipa de control. Bineinteles, oamenii au constatat ca totul fusese o calomnie crasa ( era sa zic jegoasa). Potrivit Codului Civil si cu dovezile pe care le avem privind calomnia, l-am putea trage la raspundere. Dar asa cum frumos ati mentionat mai sus, nu poate el calomnia cat putem noi ierta. Dumnezeu sa va dea putere si d-vstra si fratelui Ianovici.

 4. Dumnezeul nostru e mare si e singurul Dumnezeu care apara pricina copiilor Lui si le face dreptate ! Slavit si binecuvintat sa fie numele Lui in veci de veci Amin ! Adevarul a iesit la suprafata si satana nu mai are nicio putere , asa cum am mai scris si eu in alte comments ; Pomul care aduce rod este lovit , dar Dumnezeu e prezent si-l intareste ! Ma bucur mult pentru biruinta ! Dumnezeu sa va binecuvinteze frate Florin Ianovici si Cornel Ilioi !

 5. De departe acest personaj are probleme psihice grave. Păcat ca nu ia cineva (din familie) atitudine, sa-l interneze intr-un centru pt persoane cu astfel de probleme. Cititorii cât de cât cititori, ar trebui sa-si dea seama cu cine au de-a face si sa nu ia de bune toate aberațiile scrise de dânsul.

  • Cu parere de rau constat ca nu doar unii ci cei mai multi sunt orbi….si aproape toti AM adormit. Important e sa avem ulei in candela SI rezerve, altfel venirea Domnului nu va mai fi bucurie ci tragedie pentru multi. Asa sa ne ajute bunul Dumnezeu.
   In privinta domnului Popp, cat timp inca mai sufla, eu sper sa aiba o intoarcere la adevar si atunci Dumnezeu il va folosi spre indreptarea sau pierzarea celor cu adevarati vinovati, ascunsi in spatele sau.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s