SA FII ROB…

din volumul “Slujitorul adevarat, Slujitorul care schimba lumea”

     Editura Leadership Ministries Worldwide a publicat o carte, Ce spune Biblia despre slujitori, in care se incerca sa se explice definitia slujitorului: “Cuvantul Slujitor inseamna “vaslas la galera”. Acesti vaslasi stateau sub puntea vasului sau corabiei, si cu ajutorul vaslelor uriase ajutau corabia sa inainteze pe mare. Erau legati in lanturi, cate opt, zece, uneori mai multi pe un rand, si trebuiau sa vasleasca in acelasi ritm, cu aceasi putere, pentru a face corabia sa inainteze. Hristos este carmaciul corabiei iar toti slujitorii sunt vaslasii de dedesupt. Ei nu fac altceva decat sa asculte de porunca carmaciului. Pe ei nu-i intereseaza unde merge corabia, cu ce viteza, cum e corabia colorata, cat e de mare, si chiar daca i-ar interesa, nu pot sa faca nimic individual pentru ca sunt legati toti impreuna. Singura lor obligatie e sa se supuna Carmaciului. Toti slujitorii Domnului trebuie sa se consi-dere robii Domnului si sa inteleaga ca numai legati impreuna pot face corabia mantuirii sa inainteze. Ei exista numai ca sa-L slujeasca pe Dumnezeu, si pe nimeni altcineva decit pe El“.

     In predica lui Martin Luther King, “Instinctul Tamburului Major” el parafrazeaza pe Hristos cand spune ce inseamna sa fii “mare“: cel mai mare sa fie slujitorul celorlalti. Plecand de la aceasta definitie, Dr. King, plin de bucurie, ajunge la concluzia ca oricine poate fi mare pentru ca fiecare are abilitatea de-a sluji, de-a fi rob.

     Cand numesti un slujitor “rob” aceasta nu are de-a face cu ce face un slujitor, ci cu natura sa umana, cum este el.

     Deasemenea, cartea Ce spune Biblia despre slujitori  incurajeaza slujitorii garantand triumful lucrarii lor de slujire:  “Dumnezeu te conduce tot timpul la victorie. Ca slujitor adevarat a lui Dumnezeu tu niciodata nu vei cunoaste infrangerea, infran-gerea permanenta. Chiar daca vei avea esecuri pentru o peri-oada de timp, Dumnezeu te va intalni din nou undeva, te va ridica si va continua sa te foloseasca in slujba Lui. Dumnezeu va ajuta intotdeauna slujitorii adevarati sa fie victoriosi in final. Nu exista nimic, absolut nimic care sa lupte si sa aiba castig impotriva slujitorilor adevarati, chemati cu adevarat de Dumnezeu in lucrare si care continua sa-L serveasca pe El cu adevarat. Daca vei sta in El, biruinta este asigurata”.

     Romani 8:35-39: “Cine ne va desparti pe noi de dragostea lui Hristos? Necazul, sau stramtorarea, sau prigonirea, sau foametea, sau lipsa de imbracaminte, sau primejdia, sau sabia?

     Dupa cum este scris: ‘Din pricina Ta suntem dati mortii toata ziua; suntem socotiti ca niste oi de taiat.’

     Totusi in toate aceste lucruri, noi suntem mai mult decat biruitori, prin Acela care ne-a iubit.

     Caci sunt bine incredintat ca nici moartea, nici viata, nici ingerii, nici stapinirile, nici puterile, nici lucrurile de acum, nici cele viitoare, nici inaltimea, nici adancimea, nici o alta faptura, nu vor fi in stare sa ne desparta de dragostea lui Dumnezeu, care este in Isus Hristos, Domnul nostru“.

     Da, noi suntem robi din dragoste, slujitorii Dumnezeului celui viu, dar in acelasi timp suntem biruitorii Lui, victoriosi prin El, cel care ne-a iubit atat de mult ca si-a dat viata pentru noi.

     Natura lucratorului adevarat este aceea de a sluji si destinul lui este acela de a fi biruitor.

va urma…….SA FII VEGHEATOR

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s