SA FII VEGHEATOR…

din volumul “Slujitorul adevarat, Slujitorul care schimba lumea”

     Isaia 21:11: “…Strajerule, cat mai este din noapte? Strajerule, mai este mult din noapte?”

     Ezechiel 3:17-19: “Fiul omului, te pun pazitor peste casa lui Israel. Cand vei auzi un cuvant, care va iesi din gura Mea, sa-l instiintezi din partea Mea!

     Cand voi zice celui rau: ‘Vei muri negresit!’, daca nu-l vei instiinta, si nu-i vei spune, ca sa-l intorci de la calea lui cea rea si sa-i scapi viata, acel om rau va muri prin nelegiuirea lui, dar ii voi cere sangele din mana ta!

     Dar daca vei instiinta pe cel rau, si el tot nu se va intoarce de la rautatea lui si de la calea cea rea, va muri prin nelegiuirea lui, dar tu iti vei mantui sufletul!”

     Isaia 56:10-11: “Toti pazitorii lui sunt orbi, fara pricepere; toti sunt niste ciini muti, care nu pot sa latre; aiureaza, stau tolaniti, si le place sa doarma.

     Totusi sunt niste ciini lacomi, care nu se mai satura. Sunt niste pastori care nu pot pricepe nimic; toti isi vad de calea lor, fiecare umbla dupa folosul lui, fara abatere…”

     In timp ce dusmanul bate fara incetare la poarta ca si furtuna de vara incercand sa corupa cat mai multe suflete, poti auzi astazi asa de multi asa zisi vegheatori care striga nepasatori la realitate: “sunteti bine, sunteti bine”.

     Vegheatorul adevarat gandeste si spune adevarul indiferent daca aceasta il face popular sau nu, indiferent daca oamenii vor sa auda sau nu.

     Vegheatorul adevarat isi intelege pozitia si slujba: sa stea treaz, sa fie vigilent, sa continue sa vegheze si atunci cand s-ar parea ca nu este nimic de vegheat.

     Astazi, mai mult ca oricand avem nevoie de astfel de vegheatori, care sa planga pentru sufletele oamenilor pierduti, si care sa atentioneze atunci cand dusmanul se apropie.

va urma…SA AI MILA

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s