Al doilea semn al apostaziei: schimbarea/alterarea Evangheliei

Posted on mai 29, 2012 BY SARIVAN CIPRIAN

Al doilea semn al apostaziei priveşte mesajul central al creştinismului, Evanghelia. Mesajul Evangheliei este fundamental şi hotărâtor pentru o adunare, din următoarele motive:

1. Evanghelia este instrumentul folosit de Duhul lui Dumnezeu în naşterea din nou (Iacov 1:18; 1 Petru 1:23; Romani 1:16; 1 Corinteni 1:21). Duhul lui Dumnezeu nu regenerează pe nimeni fără auzirea Evangheliei (Romani 10:13-15; Fapte 4:12). Proclamarea Evangheliei ne este poruncită de Domnul (Matei 28:18), căci acolo unde nu este Evanghelie, nu este nici mântuire.

O evanghelie coruptă nu va fi folosită de Duhul lui Dumnezeu în naşterea din nou, pentru că prezintă un Cristos fals sau deformat şi o imagine greşită despre jertfa Sa şi despre har.

O evanghelie falsă nu va produce o mântuire adevărată, ci doar o imitaţie a experienţei autentice şi multă confuzie.

2. Toate învăţăturile şi practicile creştinismului sunt derivate din Evanghelie şi toate se găsesc în ea sub formă de embrion. Învăţăturile despre perfecţiunea şi dumnezeirea lui Isus Cristos, despre căderea omului, despre păcat, jertfă, îndreptăţire, iertare, pocăinţă, credinţă, har, viaţa veşnică şi judecata viitoare, toate acestea şi chiar mai multe se găsesc condensate în aparent simplul mesaj al Evangheliei.

O corupere a mesajului Evangheliei va avea consecinţe drastice asupra celorlalte învăţături şi practici. O deviere mică la început de drum va însemna o abatere mare la finalul său. O mişcare de doar câţiva milimetri a mâinii trăgătorului va duce la o ratare a ţintei cu mai mulţi metri. O schimbare aparent neînsemnată a unei părţi a Evangheliei va duce la schimbări mari în învăţăturile ce se regăsesc în ea.

Nu este de mirare, deci, că Evanghelia adevărată este atacată şi falsificată, deoarece succesul atacului ar însemna o deformare atât de mare a creştinismului, încât trăsăturile sale iniţiale s-ar pierde în întregime.

Atacul asupra Evangheliei este unul dublu: schimbarea mesajului şi schimbarea metodelor de evanghelizare.

http://sarivan.wordpress.com/2012/05/29/2139/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s