Frate si…..Pastor!!!

“…..si puneti-i in fata doi oameni de nimic, care sa marturiseasca astfel impotriva lui: “Tu ai blestemat pe Dumnezeu si pe imparatul!” Apoi scoateti-l afara, improscati-l cu pietre, si sa moara.” (1Reg.21:10)

Cei doi oameni de nimic au venit si s-au asezat in fata lui; si acesti oameni rai au marturisit asa inaintea poporului, impotriva lui Nabot: “Nabot a blestemat pe Dumnezeu si pe imparatul!” Apoi l-au scos afara din cetate, l-au improscat cu pietre, si a murit. (1Reg.21:13)….”

In Vechime, doi oameni de nimic, chiar erau oameni de nimic!!!

Dupa Christos, se pare ca oamenii de nimic au fost inlocuiti cu cei care isi spun…frati, uneori si pastori!!!

“…Fratele va da la moarte pe fratele sau, si tatal pe copilul lui; copiii se vor scula impotriva parintilor lor si-i vor omori. (Mat.10:21)

Fratele va da la moarte pe fratele sau, si tatal pe copilul lui; copiii se vor scula impotriva parintilor lor si-i vor omori. (Marc.13:12)…”

Pentru cautatorii de galceava, trebuie sa explic clar sa nu fiu rastalmacit din cuvinte. Am spus mai sus “cei care isi spun (ei singuri) frati si pastori”, nu cei care sunt numiti de Dumnezeu si de altii FRATI si PASTORI. Fac aceasta precizare pentru ca traim zilele cand fratii adevarati nu-i gasesti (numai) duminica la costum in bancile vreunei biserici, ci pe front, cu stergarul slujirii incinsi: in casele vaduvelor si a orfanilor, in canalele strazilor, in casele cu multi copii,……pastorii adevarati nu stau (numai) pe scaunul supraprotejat de cateii din jur sa nu-i fie furat, pastorii adevarati se jertfesc pentru cei din jur, propovaduiesc Evanghelia pentru intoarcerea oamenilor la mantuire (ironic, sunt cazuri cand nu poti aduce oameni la biserica in ritmul in care unii zelosi ii dau afara), sunt acolo unde se plange si aduc mangaiere, sunt acolo unde sunt lipsuri si sar in ajutor, sunt acolo unde oitele sunt prinse in latul diavolului si ei cu grija le scapa, le ridica pe umeri si le aduce din nou in turma.

(Cum arata locul de slujire a unui frate adevarat, al unui pastor adevarat)

Il cunosc pe Pastorul Florin Ianovici, ii cunosc Sotia si Fetele, ii cunosc Biserica unde slujeste neplatit si fratii care stau cate o ora sa vorbeasca cu dansul, macar sa il salute si sa ii stranga mana cand se intoarce din drumurile unde slujeste fara incetare, ii cunosc Fundatia, si colaboratorii, si angajatii, unde multi au gasit un loc de munca pentru intretinerea familiilor lor, ii cunosc pe ceri care literal sar (si unde si eu am sarit cu ei) in canalele de sub strazile din Bucuresti cu paine si sandwich-uri pentru cei respinsi de societate, cunosc ceea ce face la Centru de Zi (vezi foto), oferind hrana calda celor care nu-si pot permite aceasta…..am fost cu dansul in Evanghelizari in Romania, Austria, USA. Fratele Pastor Florin Ianovici este si FRATE, si PASTOR, si ca mine sunt mii care pot face aceasi marturisire!!!

Sa aud acum ca oamenii complotesc impotriva lui, printre ei fiind si unii care au mancat paine oferita de dansul si care au primit loc de munca la Fundatie, chiar daca acesti “unii” se cred pastori (garantat nu sunt), sunt….oameni de nimic. Biblia o spune!!!

(Masa festiva de Craciun sponzorizata 100% de familiile din Phoenix, Arizona)

(Oameni din canalele din Bucuresti -peste 120 de persoane- adusi la Centru de Zi si bucurandu-se pentru prima oara in viata lor de pranzul Mc Donalds, sponsorizat in totalitate tot prin darnicia familiilor din Phoenix, AZ)

“…Nu va vorbiti de rau unii pe altii, fratilor! Cine vorbeste de rau pe un frate sau judeca pe fratele sau, vorbeste de rau Legea sau judeca Legea. Si, daca judeci Legea, nu esti implinitor al Legii, ci judecator. (Iac.4:11)…”

Cine ajunge judecator si nu se pocaieste, ma cutremur ce spune Biblia despre un asa om:

“…Dar daca robul acela zice in inima lui: ‘Stapanul meu zaboveste sa vina’………….
stapanul robului aceluia va veni in ziua in care el nu se asteapta si in ceasul in care nu stie si-l va taia in bucati; si soarta lui va fi soarta celor necredinciosi in lucrul incredintat lor. (Luca 12:45-46)…”

CITESTE DEASEMENEA:

https://cornelilioi.com/2016/02/22/frate-si-pastor-2-coltul-de-rai/

12 comments on “Frate si…..Pastor!!!

 1. Reblogged this on agnus dei – english + romanian blog and commented:
  Sunt foarte convins ca cei ce cauta nod in papura sau un ac intr-un car plin cu paie, nu o fac din dragoste. Oare cei care vin cu acuzatii impotriva fratilor lor, daca pot sa-i numesc frati, verifica daca sursele acestor acuzatii sunt credibile, si stau de vorba cu partea acuzata, inainte de a trage o concluzie? Sau cei care imprastie peste tot astfel de acuzari doresc cu tot dinadinsul distrugerea acuzatului? Chiar daca cel acuzat nu este de vina si nici macar nu are habar pentru ce este acuzat…?
  Dar sa vorbim putin despre dragoste, care trebuie sa fie neaparat intre frati.altfel ei nu pot fi frati ci dezbinatori. Daca dragostea acopera totul dupa cum gasim scris in Sfintele Scripturi, atunci de ce cei asa numiti “preaiubiti” descopera tot neadevarul si improasca mocirla peste tot pe unde umbla sau isi fac cunoscuta prezenta. Cu astfel de oameni, Dumnezeu nu se lauda. Acestia vor ramane doar o arama sunatoare sau un chimbal zanganitor.
  ,,Dragostea este indelung rabdatoare, este plina de bunatate: dragostea nu pizmuieste; dragostea nu se lauda, nu se umfla de mandrie,
  nu se poarta necuviincios, nu cauta folosul sau, nu se manie, nu se gandeste la rau.,
  nu se bucura de nelegiuire, ci se bucura de adevar,
  acopera totul, crede totul, nadajduieste totul, sufera totul (1 Corinteni 13: 4-7).
  Sa luam o atitudine impotriva celor care cauta sa faca rau fratilor nostri. Nu-i mai bagati in seama! God bless you all!
  Avram

 2. A trecut ceva timp de cand fratele Vladimir Pustan a fost in aceeasi situatie, iar colegul lui de misiune, fratele Florin Ianovici, n-am auzit sa-l sustina nicidecum, sa-l apere. Acum e dansul in aceeasi situatie. Cu parere de rau spun, n-ar trebui sa se intample aceste lucruri si sa se aduca calomnii si acuzari oamenilor lui Dumnezeu, iar cei care stiu adevarul trebuie sa-l spuna raspicat si sa-l apere pana la capat. Ceea ce semanam aceea culegem. Trist.
  Felicitari celor ce au avut curajul sa sustina adevarul si sa-i fie alaturi fratelui Florin.
  Din pacate nu a avut parte de acest tratament si fratele Pustan, si e regretabil.

 3. Dumnezeu să-l binecuvinteze pe fratele Ianovici săi dea putere și sănătate și să nu se lase doborât de săgețile celui rău. “dacă cu pomul verde fac așa, ce-o fi cu ce-l uscat” Binecuvântarea lui Dumnezeu sa fie peste tine și peste familia ta. Amin.

 4. Nu stiu in ce masura sunt adevarate acuzatiile Adrinei, stiu doar ca un barbat nu avea ce cauta intre fete necasatorite. Poate sunt radical, dar asa se evitau multe. Pe de alta parte stiu ca un om bun poate cadea usor in tentatie, mai ales cat e vorba de atractie sexuala.
  Ceea ce faceti voi acum nu ii altceva decat un atac impotriva acelei fete. Faptul ca va place un om, nu va da dreptul sa-i judecati pe cei cu care acest om e in conflict. Personal sunt tentat sa o cred pe Adriana, am cunoscut buni misionari cazand in tentatia sexuala. Patorul trebuia sa evite sa stea in prezenta fetelor, pana la urma asta tine si de decenta.

  • Am lasat comentariul in intregime doar pentru a avea posibilitatea sa pun cateva intrebari pe marginea lui:
   1). “…stiu ca un om bun poate cadea usor in tentatie, mai ales cat e vorba de atractie sexuala.” DE UNDE STII? POATE DIN EXPERIENTA PROPRIE?
   2). “…stiu doar ca un barbat nu avea ce cauta intre fete necasatorite.” DE UNDE REIESE CA ASA AR FI?
   3). “…ce faceti voi acum nu ii altceva decat un atac impotriva acelei fete.” ESTI SIGUR CA AI CITIT BINE ACEST ARTICOL? CINE ATACA FATA SI UNDE?
   4). “…nu va da dreptul sa-i judecati pe cei cu care acest om e in conflict.” CONFLICT??? DACA CREZI CA BARFA SI CALOMNIA SUNT “CONFLICT”, TREBUIE SA STUDIEZI CE INSEAMNA “CONFLICT”…..
   CONFLÍCT (‹ fr., lat. conflictus, „șoc, lovire”) s. n. 1. Neînțelegere, ciocnire de interese, dezacord; antagonism, ceartă, discuție (violentă). ◊ C. internațional = diferend între două sau mai multe state. ◊ C. de frontieră = ciocnire între unități militare însărcinate cu paza frontierei între două state. ◊ C, armat = ciocnire între forțele armate ale unor state; război. ◊ (Dr.) C. de competență = situație în care mai multe organe de jurisdicție sau de urmărire penală susțin că toate sînt competente a soluționa un litigiu ori a efectua o urmărire penală (c. pozitiv de competență) sau, dimpotrivă, că fiecare dintre ele este necompetent (c. negativ de competență). ◊ C. de legi = situație în care se discută care lege este aplicabilă dintre legile ce se succed în timp (c. de legi în timp) ori dintre mai multe legi în vigoare în locuri diferite (c. de legi în spațiu). 3. (PSIH.) Stare posibilă a unei persoane supusă unor tendințe și interese opuse de valori aproximativ egale. ♦ Formă a relațiilor interpersonale generată de interesele divergente ale indivizilor (ex. c. între generații). 4. (LIT.) Ciocnire între ideile, interesele sau sentimentele personajelor unei opere literare, determinînd desfășurarea acțiunii.

   Rar mi-a fost dat sa citesc atatea bazaconii intr-un fragment asa scurt, in acelasi timp sa le si asociezi cu marturisiri personale; dar asta e…fiecare da ce are, chiar si in tentatii.

  • Ce fată poate da asemenea declaraţie? Fără să fii psiholog, dacă asculţi cu atenţie tonul vocii îţi dai seama că ceva nu-i în regulă. Dacă era credincioasă Domnului şi avea remuşcări , trebuia să meargă la comitetul bisericii, nu să facă asemenea declaraţie înregistrată, care se vede cusută cu aţă albă. Eu o consider o “fufă” cu ghilimelele de rigoare şi cu scuzele de rigoare pentru cei ce vor citi, declar asta . Şi cu siguramţă a primit ceva bani grei să declare aşa ceva. Tare mi-ar plăcea să fie pusă la detectorul de minciuni, dar nu cred că se va apela la aşa ceva. Cred că pastorul Ianovici va lăsa în judecata Domnului totul. Toate mizeriile şi denunţurile ordinare asupra unor pastori cu har în slijirem cel puţin de patru ştiu şi eu, sunt lucrătură diabolică, că distrugă lucrarea lui Dumnezeu. Îmi pare rău că nu realizăm un lucru: Dragostea este pe cale de dispariţie, deci, SE APROPIE DOMNUL. El va judeca şi va plăti cu vârf ţi îndesat.

 5. Pingback: Frate si…Pastor!!! (2) Coltul de Rai… | ENCOURAGE by cornelilioi

 6. Adevarul se va afla la judecata din Cer… Si eu am fost acuzat de multi cu acuze nefondate si neadevarate, nu m-am aparat si nici nu m-i s-a dat ocazia sa o fac. Fratele Ianovici ca presedinte al comunitatii mi-a spus ca cea mai mare binecuvantare a mea e ca traiesc, trebuia sa fiu mort deja, dar are el o vorba …,,nu mor caii cand vor cainii”!
  Acum, acuzatorii mei si defaimatorii, unul cate unul au cazut in dizgratie si eu am ramas in picioare….fara sa ma pot apara. Daca fr. Ianovici ca si fr. Pustan va fi eliminat pe nedrept, pe niste minciuni, conducerea cultului Penticostal este lipsita total de calauzire Divina si orice bun simt….va da socoteala. Daca fr Ianovici ca si fr Pustan sunt vinovati atunci sunt niste buni farisei, morminte varuite si manipulatori de mase cu mare succes si priza la public. Din 2 una. Cineva greseste aici…cineva minte si nu lucreaza dupa adevar. Adevarul curat va fi cunoscut doar cand Adevarul se va arata…..adica Domnul Isus! Atunci probele vor fi adevarate, curate si nemasluite dar si judecata va fi dreapta!
  Mai aveti putina rabdare si nu cautati sa aparati daca nu cunoasteti decat franturi de ,,adevar”

  • Nu caut sa apar…am descris doar lucruri care le cunosc, experiente care le-am trait si care nu sunt franturi de adevar ci adevaruri intregi. Peste ce cunosc personal si este adevarat 100% nu am adaugat nici o ..iota!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s